Torstai 25.04.2019
Nimipäivät: Markku, Marko, Markus
Lammi
Selkeää
7°C
Tuuli: 0 m/s P
 

Tuulokseen suunnitellaan kiertotalouspuistoa

Paadenkolu Oy suunnittelee kiertotalouspuiston perustamista Tuulokseen, Hämeenlinnaan, noin kolmen kilometrin etäisyydellä Tuuloksen taajamasta. Noin 35 ha laajuiselle alueelle sijoittuvan kiertotalouspuiston toimintoihin kuuluvat erilaisten jätteiden vastaanotto, käsittely ja loppusijoitus sekä turpeen ja maa-ainesten otto sekä käsittely. Kiertotalouspuiston alueelle vastaanotettavia materiaaleja hyödynnetään mahdollisuuksien mukaan myös alueen rakenteissa.

Hankealueelle suunnitellaan myös lumen- ja maankaatopaikkaa sekä puuterminaalitoimintaa. Kiertotalouspuiston alueelle rakennetaan jätteiden käsittelytoimintojen ja -alueiden lisäksi myös tarvittavat vesienkäsittelyyn liittyvät rakenteet ja muu infra, kuten tiet.

Mustajärventien varteen sijoittuvan hankealueen viereisellä kiinteistöllä sijaitsee Maanrakennus Alenius Oy:n kallion otto- ja murskaustoimintaa. Hankkeesta 

Ympäristövaikutusten arviointimenettelyssä tarkastellaan vaihtoehtoina alueen jättämistä nykyiselle käytölle eli metsätalousalueeksi. Toinen vaihtoehto on sijoittaa alueelle kalliokiviainesten ottamista ja jalostamista sekä pilaantumattomien ylijäämämaiden käsittelyä ja loppusijoitusta. Kolmas vaihtoehto on kiertotalouspuisto, joka vastaanottaisi eneimmillään 250 000 tonnia jätettä ja kiertotalousmateriaaleja. Lisäksi alueelle sijoitettaisiin kiviaineisten ottoa, maa- ja kiviainesten murskausta ja varstointitoimintaa, pilaantumattomien maa-ainesten läjitysalue, lumenkaatopaikka sekä puuterminaali.

Arviointiohjelman paperiversio on luettavissa 28.1.-27.2.2019 välisenä aikana Hämeenlinnan palvelupiste Kastellissa. Arviointiohjelmaan voi tutustua myös Hämeenlinnan kaupunginkirjastossa ja Tuuloksen kirjasto-palvelupisteessä. Arviointiohjelmasta voi esittää mielipiteitä ja antaa lausuntoja kirjallisesti toimittamalla ne Ely-keskukselle sähköpostilla tai kirjeenä.

Hanketta ja arviointiohjelmaa esitellään kaikille avoimessa yleisötilaisuudessa tiistaina 5.2. kello 18.00-20.00 Kauppakeskus Tuulosessa (2. kerroksen kokoustilat) osoitteessa Tuulosentie 1, 14810 Tuulos. Tilaisuudessa on kahvitarjoilu kello 17.30 alkaen. Hankkeeseen voi tutustua tarkemmin myös Ely-keskuksen hanke-esittelyssä >>

Puu Tuuloksessa. Kuva ei ole hankealueelta. Kuva: Anu Juuri

 

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.