Tiistai 05.12.2023
Nimipäivät: Selma

Tuuli:
 

Tuplapilkissä voi voittaa ilman saalistakin

Hauholla kisataan tuplapilkissä sekä isoimmasta ahvenesta että isoimmasta kalansaaliista. Hauhon Yrittäjät haastavat yrittäjien paikallisyhdistykset kilpailemaan keskenään pilkkiherruudesta ja kiertopalkinnosta kalaisille Iso- ja Vähä-Roineen vesille.
Hauholla kisataan 11.2. Tuplapilkkikisassa suurimmasta ahvensaaliista sekä suurimmasta ahvenesta.

Hauholla kisataan 11.2. Tuplapilkkikisassa suurimmasta ahvensaaliista sekä suurimmasta ahvenesta.

Hauholla Iso-Roineen jäällä on jo nähty koepilkkijöitä etsimässä hyviä kalastuspaikkoja. Kilpailun järjestelyistä Hauhon kalastusalueen puolesta vastaava Petri Mäkinen toteaa kokeilijoiden tosin olleen hiukan väärillä alueilla. Kalaa Iso- ja Vähä-Roineesta kyllä tulee.

– Erittäin kalaisa vesi. Voittotulos olemaan varmasti yli 10 kiloa. Isojakin kaloja vedessä on, ja niitä taitajiakin on jotka ne sieltä jäälle nostaa. Mutta voittopuolisesti uskon kalan olevan pienen kokoista, ProAgrian kalatalousneuvojan työskentelevä Mäkinen arvioi.

Kalastusalueesta rajataan havuilla ohuen jään alueet. Alueesta rajataan pois Vuolle ja Vitsiälän osakaskunnan alue, Vihavuoteen päin rajana on Ruumissalmi ja Lehdesmäessä Lehdesmäenjoki. Heikomman jään alueella liikkuminen tapahtuu omalla vastuulla, eikä sitä suositella.

– Tuplapilkkikilpailua ei tällä alueella taida järjestää muut, joten siksikin tämä varmasti kiinnostaa pilkkijöitä, Mäkinen arvelee.

Hauhon kalastusalueella asuvia perheitä kutsutaan mukaan ilmaiseen perhepilkkiin, joka pidetään Ilorannan rannassa Tuplapilkin kilpailijoiden lähdettyä jäälle. Perhepilkki päättyy ennen kuin kilpailijat palaavat punnitukseen.

– Perhepilkkiin osallistujille on lohikeittoa tarjolla ja kaikki juniorit palkitaan, Mäkinen lupaa.

Hauhon Yrittäjien ja Hauhon kalastusalueen yhdessä järjestämä Tuplapilkki on kaikille avoin kilpailu, jossa palkinnoille voi päästä vaikka pilkkisiiman päässä ei olisi edes koukkua. Kaikkien osallistujien kesken arvotaan 500 euron arvoinen rahastosijoitus OmaSäästöpankkiin.

Muutkin palkinnot ovat hyviä. Kunkin sarjan voittaja palkitaan rahapalkinnolla. Kolme parasta palkitaan myös hauholaisten yritysten lahjoittamilla tuotepalkinnoilla. Kilpailu kisataan SM-kilpailujen säännöillä.

Kilpailussa on sarjat miehille, naisille ja nuorille sekä veteraaneille miesten ja naisten sarjat. Lisäksi kilpaillaan Yrittäjäyhdistysten pilkkikuninkuudesta. Hauhon Yrittäjien puheenjohtaja Asko Ylöstalo kertoo, että idea pilkkikisasta keksittiin matkalla Hauhon Yrittäjien risteilylle.

– Ei ehditty edes laivalle, kun jo keksittiin hyvä idea. Tästä on tarkoitus tulla perinne, joka haluttiin aloittaa näin Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi. Ensimmäistä kertaa kilpaillaan myös Yrittäjien paikallisyhdistysten kesken kiertopalkinnosta. Kilpailu on kuitenkin avoin kaikille, jäsenyyttä ei ilmoittautuessa kysellä paitsi Yrittäjien joukkuekilpailuun osallistujilta.

Ylöstalon mukaan tapahtumalla haluttiin nostaa Hauhoa ja hauholaisia matkailuyrityksiä maailmankartalle, erityisesti yhteistyökumppaneita Hauhon Ilorantaa ja Leppäniemen Hirsihuviloita.

– Tuplapilkki on tapahtuma, johon voi tulla koko perheen voimin. Sääennusteen mukaan kelinkin pitäisi suosia pilkkijöitä eli yöllä on pakkasta ja päivällä leudompaa, Ylöstalo toteaa.

 

Lammille.fi

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.