Tarinat rikastuttamaan kotiseututyötä
Tarinoiden mahti -luennolla lammilaissyntyinen Eero Peltonen antaa vinkkejä ja esimerkkejä siitä, miten tarinat voivat rikastaa kotiseututyötä. Hän kertoo, mistä vanhoja tarinoita, runoja ja lauluja löytää, miten tarinat ja kuulijat löytävät toisensa ja miten tarinat voivat elävöittää kylien toimintaa. Eero paljastaa itselleen merkittäviä tarinoita ja havainnollistaa tarinoiden voimaa yhteishengen luojana ja luovuuden lähteenä.
Eero Peltosen luento kuullaan keskiviikkona 23.11. klo 17.00 Museo Skogsterin Museokeskiviikossa. Tilaisuuden järjestää Linnaseutu ry:n Kylistä pitäjiin -hanke.
Eero Peltonen on syntyisin Lammin Porraskoskelta. Peltonen on tarinankertoja, jonka missiona on etsiä vanhoja tarinoida ja luoda niiden pohjalta uusia tähän aikaan sopivia tarinoita. Hän pitää myös Oman tarinan matkassa -kursseja, joissa yksilön elämänvaiheet tai vaikkapa kyläyhteisön historia muunnetaan tarinan muotoon. Näin yksilö tai ryhmä havaitsee paremmin, mistä on tulossa ja oppii sen myötä käyttämään tarinoita suuntaviittoina tulevaan.
Vuosina 2010–2012 Eero Peltonen johti maamme ainoaa kansanperinteen linjaa Päivölän opistossa Valkeakoskella. Tutuksi tulivat mm. kansanrunous, tarinaperinne, arkeologia, kansantaide, käsityöt ja erätaidot.
Eero Peltonen on myös esiintyjä ja esiintymistaidon kouluttaja. Hän käyttää tarinoiden ja musiikin mahtia kaikessa työssään. Asiakkaat saavat kuulla välillä lumoavaa runolaulua, joskus merkillistä kurkkulaulua, ikivihreitä kansanlauluja unohtamatta.
Myös kansan laulattaminen, naurattaminen ja juontotyöt sujuvat. Eero on myös tehnyt musiikkiteatteria, näytellyt Helsingin tarinateatterissa ja myös ohjannut tarinateatteria.
(Lammille.fi)
Jätä vastaus
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.