Tiistai 26.03.2019
Nimipäivät: Manu, Manne, Immanuel, Immo
Lammi
Selkeää
-1°C
Tuuli: 4 m/s P
 

Syksyn opinnot päättyivät juhlavasti Turvantalossa

Asikkalan seudun musiikkiopiston Lammin oppilaiden oppilaskonsertti kokosi Turvantalon salin täyteen pieniä ja hieman isompiakin soittajia omaisineen. Sali täyttyi jouluisesta tunnelmasta jouluisten valojen ja jouluisen musiikin myötä.

Konsertin alkajaisiksi palkittiin yksi erityistä paneutumista musiikkiopintoihinsa syksyn aikana osoittanut opiskelija. Kannustusstipendin sai Eevi Kajuutti, joka oli syksyn aikana opettajansa mukaan saanut opiskeluunsa aivan uudenlaisen vaihteen päälle.

Jouluisen oppilaskonsertin aluksi esiintyivät Lammin muskarilaiset. Mistä tunnet pienen tontun oli laulun nimi. Kuva: Susanna Mattila

Rehtori Siru-Lina Ollulan mukaan oppilaspaikat ovat kutakuinkin täynnä, mutta jos musiikin opiskelu kiinnostaa, parille oppilaalle voisi jo kevätkaudella löytyä paikka Lammin opetuspisteessä.

Konsertin päätteeksi pidettiin perinteiset arpajaiset, joilla perinteisesti kerättiin vuokrarahat Turvantalon käytöstä. Turvantalossa esiintyminen on oppilaille  yhtälailla oppimiskokemus kuin normaali tuntiopiskelukin. Kuitenkin se on kokemus, jota ei tavallisessa koululuokassa kuitenkaan tavoiteta.

Alex Kivi esitti Turvantalon yli satavuotiaalla flyygelillä tutun joululaulun Varpunen jouluaamuna. Kuva: Susanna Mattila

Siru-Lina Ollulan mukaan opiston tavoitteena on tehdä toimintaansa näkyvämmäksi myös Lammilla.

“Opistolla on kuntasopimus Hämeenlinnan kaupungin kanssa opetuksen järjestämisestä Lammilla, minkä vuoksi opistoa on hyvä nostaa esille,” toteaa Ollula.

Opistolle ollaan perustamassa esiintyjäpankkia, josta voi pyytää pieniä soittajia sulostuttamaan juhlia ja muita tapahtumia soitollaan.

Konsertin lopuksi esiintyi kitararyhmä opettajansa Roosa Siitosen johdolla. Kuva: Susanna Mattila

“Kevätkaudella haluaisimme järjestää jonkin perinteistä oppilaskonserttia hieman isomman ja näkyvämmän tapahtuman. Mikä se on, tarkentuu tässä varmasti opetuksen alkaessa,” Ollula kertoi.

Asikkalan seudun musiikkiopistossa opetus alkaa taas vuoden vaihduttua jo tammikuun toisella viikolla eli heti loppiaisen jälkeen.

Susanna Mattila
Lammille.fi

 

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.