Torstai 30.03.2023
Nimipäivät: Usko
Lammi
Selkeää
-11°C
Tuuli: 1 m/s ESE
 

Sisällisodan muistovuonna tilaa kohtaamisille ja yhdessäololle itsenäisyyden kunniaksi

Vaikka Hämeenlinnan kaupunki ei järjestä Suomen 101-vuotisen itsenäisyyden kunniaksi omaa juhlaa, pitäjissä juhlapäivää vietetään. Sadatta itsenäisyyspäivää juhlittiin viime vuonna Lammin Turvantalossa eri-ikäisten lammilaisten esittämän ohjelman, puheiden ja musiikin siivittämänä. Tänä vuonna Lammin itsenäisyyspäivän toimikunta halusi tuoda lammilaiset yhteen ja antaa tilaa kohtaamisille ja yhdessäololle.

Hämeenlinnan kaupungin, Lammin seurakunnan ja kansalaisjärjestöjen seppeleen laskivat itsenäisyyspäivänä 2017 seurakuntapastori Iina Jokilaakso ja kaupunginvaltuutettu Pekka Kääriäinen. Kuva: Susanna Mattila

Niinpä Turvantalon juhlakahvilla nautitaan kahvia seurustelun lomassa sekä kuunnellaan musiikkiesityksiä. Kahvitilaisuudessa esiintyvät Markku Helko, piano, ja Lammin Soittokunta johtajanaan Jukka Hanhisalo. Lopuksi lauletaan yhteisesti Maamme-laulu Lammin Soittokunnan johdolla. Juhlakahvit toteutetaan yhdistysten yhteistyönä kokonaan talkoilla.

Päivä alkaa juhlajumalanpalveluksella, joka alkaa kello 11 Lammin kirkossa. Liturgina toimii Sari Järä, ja avustamassa ovat Heli Ulvinen ja Partiolippukunta Evonkävijät. Kanttorina on Hanna-Leena Toivola ja musiikissa palvelee Lammin kirkkokuoro.

Jumalanpalvelusta seuraa kunnianosoitus ja lippulinna järjestäytyy Lammin hautausmaalle. Lammin kirkkokuoro laulaa ja lukiolaisen puheen pitää Lammin lukion oppilaskunnan hallituksen puheenjohtaja Petteri Kuisma. Puheen jälkeen lasketaan Hämeenlinnan kaupungin ja Lammin seurakunnan seppele sankarihaudan muistomerkille, ja seppelpartiot lähetetään Vapaussoturien, Karjalaan jääneiden vainajien ja Vakaumuksensa puolesta kaatuneiden muistomerkeille. Yhteisesti lauletaan virsi 577, säkeistöt 1-4 ja 9.

Itsenäisyyspäivän juhlallisuudet Lammilla 6.12.2018: klo 11 Itsenäisyyspäivän juhlajumalanpalvelus Lammin kirkossa, kunnianosoitus ja seppelten lasku. Juhlapuhe: Petteri Kuisma, Lammin lukion oppilaskunta. Klo 12 juhlakahvit Turvantalolla, musiikkia: Markku Helko, Lammin Soittokunta johtajanaan Jukka Hanhisalo. Lopuksi Maamme-laulu Lammin Soittokunnan johdolla.

Lammille.fi

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.