Sunnuntai 03.12.2023
Nimipäivät: Meri, Vellamo

Tuuli:
 

Seminaari Jumalanäidistä Panagiassa

Athos-Säätiön Panagiassa Hämeenlinnan Lammilla järjestetään aivan heinäkuun lopussa, 28.-30.7., seminaari Jumalanäidistä nimellä ”Jumalansynnyttäjä – Kristuksen, Kirkon ja uskovien äiti”. Seminaarin pääpuhuja pappismunkki Nikon saapuu Athosvuorelta. Puhujana hän on yksi tämän hetken tunnetuimpia athoslaisia isiä Kreikassa ja myös sen ulkopuolella. Isä Nikon on vanhus Efraim Filotheoslaisen eli ”Amerikan Efraimin” oppilas ja niveltyy näin Joosef Hesykastin hengelliseen perintöön.

Seminaarissa puhuvat myös Valamon luostarin varajohtaja pappismunkki Mikael sekä Athos-Säätiön ”omat miehet”, toiminnanjohtaja TT Hannu Pöyhönen ja TM Heikki Alex Saulamo. Luennoissa käsitellään muun muassa Ortodoksisen kirkon dogmaattista opetusta Neitsyt Mariasta, hänen juhliensa kirkkoveisujen sanomaa hänestä, hänen ihmeitä tekeviä ikoneitaan ja häntä itseään Pyhän Vuoren isien kokemuksessa. Perjantain aloitusluennossa tarkastellaan puolestaan Neitsyt Mariasta kertovia Uuden testamentin kohtia, joihin ortodoksinen uskonperintö avaa raikkaita näkökulmia.

Seminaari Jumalanäidistä on Athos-Säätiön tämän vuoden päätapahtuma. Säätiö kokee omaksi missiokseen tehdä tunnetuksi Neitsyt Marian erityislaatuista asemaa Jumalan pelastushistoriassa, sillä protestanttisen uskonperinnön vaikutuksesta hän on jäänyt maassamme yleisesti etäiseksi. Tehtävä on Athos-Säätiölle luonteva jo siksi, että Athosvuorta pidetään Jumalanäidin erityisenä arpaosana, minkä lisäksi Säätiö on nimennyt oman alueensakin Panagiaksi, joka kreikkalaisessa maailmassa on Neitsyt Marian yleisin nimitys.

Sunnuntain ohjelma päättyy pianisti Kirsti Huttusen seminaarin hengessä soittamaan konserttiin klo 15.

Seminaari on maksullinen ja lisätietoja saa Athos-Säätiöstä sähköpostitse (info@athossaatio.fi) tai soittamalla (050-441 2036).

 

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.