Tiistai 05.12.2023
Nimipäivät: Selma

Tuuli:
 

Sata lammilaista liikkumaan Suomi 100 -vuoden kunniaksi joulunavauksessa

Lammilla vietetään perinteistä joulunavausta 2.12. lähestulkoon perinteisin menoin. Mukana on uusi ohjelmanumero, johon tarvitaan 100 eri-ikäistä lammilaista juoksemaan tai kävelemään sadan metrin matka.

Lupiinikin liittyi perinteiseen Tonttuparaatiin. Ja pysyi matkassa, vaikka yrittikin välillä kulkea hiukan omia polkujaan. Kuva: Susanna Mattila

Lupiini-lehmäkin liittyi perinteiseen Tonttuparaatiin vuonna 2016. Ja pysyi matkassa, vaikka yrittikin välillä kulkea hiukan omia polkujaan. Kuva: Susanna Mattila

– Suomi 100 -tapahtumassa 10 eri ikäluokista koostuvaa joukkuetta, jotka kisaavat leikkisästi 10 x 100 metrin viestikilpailussa. Joukkueet kootaan paikanpäällä ilmoittautuneista juoksijoista. Tavoite on koota joukkueet eri ikäluokista niin, että jokainen kymmen on edustettuna. Siis kaikki vauvasta vaariin mukaan liikkumaan, kannustaa Lammin Yrittäjien puheenjohtaja Päivi Kankaanmäki.

Jokainen 10 henkilön joukkue jaetaan kahteen 5 hengen ryhmään, jotka asettuvat 50 metrin mittaisen radan molempiin päihin.

Näin kaikki kirmaavat sukkulaviesti-mallilla 2 x 50 metriä ja kun kaikki osallistujat ovat päässeet takaisin omalle aloituspaikalleen, joukkue on valmis. Näin jokaisen osallistujan matkaksi tulee tuo 100 metriä.

– Matkaa ei kannata jännittää, vaan sen saa liikkua omalla tyylillään ja vauhdillaan. Tärkeintä on että Suomi 100-juohlavuoden kunniaksi paikanpäällä olisi edustettuna lammilaisia ihan kaikista ikäluokista, lisää Mikko Reitti.

Joulunavaus alkaa aamupäivällä kirkonkylän kivijalkaliikkeissä liikkeiden omilla tarjouksilla ja ohjelmanumeroilla. Näistä antavat lisätietoa yrittäjät omassa ilmoittelussaan.

Lammin Yrittäjien ohjelma alkaa klo 13 Myllyn kupin ja kakun emäntien keittämällä joulupuurolla. Joulutori rakennetaan Säästökarien eteen, paikkoja on vielä vapaana. Niistä voi kysyä Leena-Maija Tuomelta.

Virallisesti joulukausi julistetaan avatuksi klo 14 Säästökarien edustalla. Samalla julkistetaan Lammi-viikon valokuvauskilpailun tulokset ja palkitaan arvontojen voittajat. Lammi-viikon toimikunta julkistaa Vuoden lammilainen 2017 -tunnustuksen saajan.

Tämän jälkeen lauletaan yhdessä joululauluja Lammin seurakunnan avustuksella ja säestyksellä. Joulukauden avauksessa on mukana myös itse Joulupukki sekä tonttuja ja viime vuodelta tuttu Lupiini-lehmä Liukkalan tilalta.

Perinteinen tonttuparaati lähtee klo 15 Turvantalolta joulupukin johdolla kävellen Säästökarien edustalle, jossa jaetaan K-market Mallaksen lahjoittamat joulupussit lapsille. Päivä päättyy tuttuun tapaan ilotulitukseen klo 16.30.

 

Susanna Mattila
Lammille.fi

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.