Lauantai 03.06.2023
Nimipäivät: Orvokki, Viola
Lammi
Verrattain selkeää
3°C
Tuuli: 3 m/s NW
 

Räppärienergiaa Lammilla lauantaina

Rankkoja tarinoita, elettyä elämää ja mustaa huumoria on luvassa viikonloppuna Lammilla Ravintola Hovissa, kun esiintymään tulevat Juju ja Eetsi. Juju alias Julius Kivi on neljä albumia julkaissut räp-artisti, joka on laajentanut musiikkiaan reggaen ja hip hopin suuntaan. Juju tunnetaan kantaaottavista lauluistaan, joka sulauttaa monta musiikkigenreä yhteen laulun ja räpin keinoilla.

Kultalevyn ja pari platinasinkkua saavuttaneen Jujun biisit Huuda ja Vapaana (m. Julma Henri) -kappaleet ovat keränneet miljoonia katselukertoja muun muassa yhteisöpalvelu YouTubessa. Kaikkiaan tämän Spotify Spotlight -artistin kappaleita on toistettu suoratoistopalveluissa yli 10 miljoonia kertoja.

Jujua tuntemattomampi tuttavuus on Eetsi, 18-vuotias räp-artistilupaus Tampereelta, jonka ura on alkanut vuonna 2014. Hän on kirjoittanut kauemmin, mutta YouTubesta löytyvä vanhin biisi tällä hetkellä on juuri vuodelta 2014. Eetsi kertoo räppäävänsä itse kokemistaan asioista, mutta käsittelevänsä niitä muun muassa mustan huumorin kautta.

– Setti voi olla heikkohermoisille tai tosikoille liikaa, koska se pitää sisällään todella mustahuumorista ja sairasta tyyliä kuten Eduskunnastamme löytyy -kappaleessa kehotan (persu) Jani Salomaata tappamaan itsensä ja haukun jos mitäkin poliittista ryhmää. Tuntuu että viha menee eniten oikeistolle ja kokoomukselle tuossa kappaleessa. Settilistalta löytyy myös yksi hento biisi ja uusin on nimeltään Uudestisyntynyt. Se lähenee jo modernimpaa hip hop- tai trap-musiikkia, Eetsi kertoo.

Eetsi on myös energinen esiintyjä ja keikoilla kulkee Djiinä hänen paras ystävänsä DJ vasara kattila. Eetsi ja vasara kattila yrittävät viimeiseen asti virittää yleisöä mukaansa ja yleensä tulos on positiivinen. Eetsin musiikkia löydät YouTubesta tai Soundcloudista.

Eetsi

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.