Tiistai 26.03.2019
Nimipäivät: Manu, Manne, Immanuel, Immo
Lammi
Selkeää
-1°C
Tuuli: 4 m/s P
 

Punainen linna oli pysäyttävä näky joulukuun pimeydessä

Aniliinin punaiseksi valaistu linna sai hämeenlinnalaiset viikonvaihteessa liikkeelle. Historiallinen linna kohosi korkeuksiin aivan toisenlaisissa tunnelmissa kuin yleensä, kun sitä valaistiin 11 000 ledvalolla. Linna sai valokuvaajat liikkeelle sankoin joukoin. Myös lammilanen Matti Siivonen kuvasi linnan Vanajaveden ylitse. Lisää hänen kuviaan löytyy tästä linkistä >>

Aniliininpunaiseksi valaistu linna Matti Siivosen kuvaamana. Lisää Matti Siivosen valokuvia löydät tästä linkistä >>

Kansallismuseo on perinteisesti toteuttanut Helsingissä joulukuusimetsä -tapahtuman museon puistossa, mutta tänä vuonna Kansallismuseo toteutti elämykselliset valaisut Hämeen linnassa ja Olavinlinnassa 15.‒16.12.2018.

Hämeen linnassa linnan sisä- ja ulkotilojen valaisun on suunnitellut valaistussuunnittelijat Panu Koskinen ja Henna Akkala. Valaistuksen toteutti Torvinen Showtekniikka. Valaistuksen ideana on pukea linnan ulko- ja sisätiloja jouluisen hehkuvaan asuun, ottaen huomioon linnan vaikuttava maisemallinen asema kaupunkikuvassa Vanajaveden rannalla. Linnan sisätiloista valaistiin Tuomaan markkinoihin liittyvät tilat, Tykkitorni sekä Kruununleipomon toisessa kerroksessa sijaitseva kahvila.

Lammille.fin toimittaja Susanna Mattila kävi aistimassa tunnelmaa lähietäisyydeltä. Seuraavat kuvat on kuvattu kännykkäkameralla lauantaina ja sunnuntaina.

Aniliininpunaiseksi valaistu linna Kustaa III -kadun portilta kuvattuna. Kuva: Susanna Mattila

Sisääntulo sisäpihalle oli vaikuttavan näköinen. Kuva: Susanna Mattila

Tykkitornin ovelta kuvatussa kuvassa värit ovat ehkä aidoimmillaan. Kuva: Susanna Mattila

Linna kuvattuna linnanpihalta. Kuva: Susanna Mattila

Linna kuvattuna Museo Militarian puoleiselta portilta. Kuva: Susanna Mattila

Lammille.fi

 

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.