Perjantai 21.02.2020
Nimipäivät: Keijo
Lammi
Pilvistä
2°C
Tuuli: 8 m/s E
 

Partioseikkailun voi aloittaa minkäikäisenä tahansa

Lammin partiolaiset saivat tänä kesänä lähes 5000 Hämeen partiopiiriläistä kotimaisemiinsa Evolle, Ilves 2019 -partioleirille. Lammin Evonkävijät osallistuivat leiriin samalla tavalla kuin kaikki muutkin leiriläiset, mutta Evonkävijöille Evon metsät ovat käytännössä kotimetsiä.

“Yhteistyö Tuuloksen Tulikourien, Hauhon Partiolaisten ja Parolan Eräveikkojen kanssa oli antoisaa ja sitä tullaan jatkamaan syksyllä muun muassa Risma 19 -retkellä,” kertoo Lammin Evonkävijöiden lippukunnanjohtaja ja Ilvesleirillä leirilippukunnanjohtajana ollut Marja-Leena Vitie.

Lammin Evonkävijöiden syyskauden avauksessa kokoonnutaan nuotiopiiriin ja sovitaan tulevista kokoontumiskerroista. Tänä vuonna ohjelmassa on myös valokuvasuunnistusta ja lättyjen paistamista. Kuva: Marjukka Vitie-Leijala

Paitsi partioleirejä kotimetsässä, partion kautta pääsee tutustumaan kotimaahan laajemmin sekä uusiin maihin ja kulttuureihin. Vuosittain on tarjolla useita mahdollisuuksia osallistua leireille kotimaassa ja ulkomailla. Lammin Evonkävijöistä oli kevättalvella osallistujia mukana Lapin lasketteluretkellä sekä Amerikan jamboreella Länsi-Virginiassa Amerikan Yhdysvalloissa.

“Partiolaisuus tarkoittaa pääsemistä osalliseksi yhteishengestä, joka on aivan ainutlaatuinen. Jos et lapsena päässyt partioon, koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa! Partion voi aloittaa minkä ikäisenä tahansa, aina löytyy sopivaa ja mielekästä tekemistä. Jos sopivaa pestiä ei heti löydy, sellainen keksitään,” sanoo istekin partion aikuisena aloittanut Anja Vitie.

Hämeen partiopiirissä on alkamassa partiokamu-koulutus, joka on hyvä tapa aloittaa partioharrastus aikuisella iällä. Koulutus on suunnattu erityisesti samoaja- (15-17-vuotiaat) ja vaeltajaikäisille (18-22-vuotiaat) ja sitä vanhemmille. Nuoret partiokamut hyötyvät koulutuksesta ja partiokamuna toimimisesta saamalla tärkeitä pisteitä, joilla on merkitystä sosiaalialan koulutukseen hakeutuville. Aikuisista ollaan parhaillaan kokoamassa resurssipankkia Lammin Evonkävijöille. Resurssipankista toivotaan löytyvän eri alojen osaajia partiolaisten teemailtoihin. Osaamisala voi olla mitä tahansa sukan parsimisesta kalan perkaukseen.

Aikuiset partiolaiset määrittävät itse, kuinka paljon osallistuvat partion toimintaan. He voivat osallistua viikottaiseen toimintaan ryhmänvetäjän apuna, avustaa retkien järjestelyissä tai olla mukana remontoimassa partiokämppää. Aikuiset voivat järjestää myös itselleen omaa ohjelmaa. Resurssipankkiin voi ilmoittautua esimerkiksi Anja Vitielle.

Lammin Evonkävijöiden kauden avausta vietetään Lammi-viikolla Kalevala-puistossa perinteisin menoin. Luvassa on ainakin ilmoittautuminen partioon ja kokoontumisaikojen suunnittelua, valokuvasuunnistusta partiomaisin tehtävin, mukavaa yhdessäoloa ja lettujen paistamista.

“Toivomme, että kaikki nykyiset, entiset ja partiolaiseksi haluavat tulisivat mukaan, sekä lapset että aikuiset. Paikalle kannattaa tulla, vaikka olisi aikaa osallistua vain esimerkiksi yhteen partiolaisten teemailtaan vuoden aikana,” sanoo Anja Vitie.

Lammin Evonkävijöiden partiokauden avaus Lammilla Kalevala-puistossa 22.8. klo 18 alkaen.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.