Maanantai 04.12.2023
Nimipäivät: Airi, Aira

Tuuli:
 

Partioleiri Kliffa 2018 tuo noin 5000 leiriläistä Evolle

Paikallisten toimijoiden yhteistyö pääsee osoittamaan jälleen voimansa, kun Hämeenlinnan Evolla järjestetään ensi heinäkuussa Pääkaupunkiseudun Partiolaisten partioleiri Kliffa 2018. Tapahtuman odotetaan kokoavan Evon metsiin noin 5500 partiolaista tai partiohenkistä osallistujaa ajalla 23.-31.7.2018.

Partioon voi lähteä mukaan aikuisenakin. Kuva: Suomen Partiolaiset, Joel Forsman

Pääkaupunkiseudun partiolaiset tulevat ensi kesänä isolla joukolla leirille Evolle. Kuva: Suomen Partiolaiset, Joel Forsman

Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry ja Linnan kehitys Oy kertoivat tiistaina 5.12. tulevasta yhteistyöstä partioleirin tiimoilta.

­ ­– Yhteistyö paikallisten toimijoiden kanssa tuo leirin tekoon uudenlaisia mahdollisuuksia. Linnan Kehityksen avulla tavoitamme hämäläiset yhdistykset ja yritykset, Kliffa 2018 -leirin johtaja Ville Miettinen iloitsee.

Partiolaisten yhteistyö Hämeenlinnan kaupungin ja Linnan Kehityksen kanssa pohjautuu monivuotiseen puitesopimukseen, jossa kumpikin osapuoli on sitoutunut Evon alueen kehittämiseen.

­– Partiolaiset järjestävät Evolla vuosittain suuria tapahtumia, joiden myötä alueen palveluita voidaan kehittää säännöllisesti, Miettinen toteaa.

­– Me Linnan Kehityksessä keskitymme siihen, mikä tapahtuu varsinaisen leirin ulkopuolella: mistä löytyy erilaisia yhteistyökumppaneita, yhdistyksiä ja palveluntarjoajia ja mitä kaikkea voisimme tarjota paikallisten alihankkijoiden kautta, kertoo Linnan Kehityksen toimitusjohtaja Mervi Käki.

Kliffa 2018 on kolmas yhteistyön puitteissa järjestetty partioleiri Evolla. Edellinen iso partiotapahtuma oli viime elokuussa järjestetty Johtajatulet, jolloin viikonlopun ajan yli 2 000 aikuista jakoi ajatuksiaan paremmasta johtamisesta. Vuonna 2016 järjestettiin finnjamboree Roihu, joka kokosi Evon metsiin peräti 17 ooo partiolaista.

Yhdeksän päivän mittainen partioleiri tarjoaa piristysruiskeen lähipitäjien yrityksille ja toimijoille.

– Kliffa 2018 -partioleiri vastaa 45 000 kävijän festareita, Käki selventää mittakaavaa.

Suurtapahtumien myötä myös Evon retkeilyalueen tunnettuus kasvaa entisestään.

– Luonnossa liikkuminen on tämän päivän trendi, ja Evon retkeilyalueen kävijämäärät ovat tällä hetkellä huikeassa kasvussa. Kaupunkina haluamme lisätä alueen houkuttelevuutta ja palveluntarjontaa.

– Partiolaisten näkulmasta Evo tarjoaa sijainniltaan ja kooltaan loistavat puitteet isojenkin leiritapahtumien järjestämiseen. Toisaalta lähellä on Hämeenlinna, jonne on helppo saapua ympäri maata ja joka tarjoaa monipuolisia palveluita sekä vierailukohteita osallistujille, Miettinen pohtii.

Kliffa 2018 -leirin slogan ”Yhdessä enemmän uutta” kiteyttää hyvin leirin tavoitteen: leiri rakentuu satojen vapaaehtoisten yhteistyön voimalla. Yhteistyö ulkoisten kumppaneiden kanssa mahdollistaa osaltaan elämyksellisen leiriohjelman tuhansille lapsille ja nuorille.

– Hämeenlinna on lasten ja nuorten kaupunki, ja yhteistyö tukee koko kaupungin strategiaa. Toivotaan, että Kliffa 2018 ja partiohenki tulee näkymään vahvasti myös katukuvassa, Käki sanoo ja muistuttaa, että Evo ei ole pelkästään partiolaisten paikka, vaan alueelle ovat tervetulleita muutkin nuoriso- ja vapaaehtoisjärjestöt.

– Seuraavana askeleena lähdemme selvittämään ja suunnittelemaan konkreettisia yhteistyön muotoja. Tästä starttaa yhteinen matka, joka huipentuu ensi heinäkuussa Evolle, Miettinen ja Käki summaavat.

Lammille.fi

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.