Maanantai 02.10.2023
Nimipäivät: Valio

Tuuli:
 

Partiolaisten kausi avataan tänään Kalevala-puistossa

Tiesitkö, että partioharrastuksen voi aloittaa myös aikuisena? Aikaisempaa partiokokemusta ei tarvita. Voit itse määritellä kuinka paljon tahdot antaa aikaasi partioharrastukselle. Mukana voi olla viikoittaisessa toiminnassa esimerkiksi ryhmänvetäjänä tai osallistua toimintaan omien resurssiesi mukaan vaikka retkijärjestelyissä avustaen.

Partiossa tarvitaan aikuisia myös taustatueksi ja projektihommiin. Voit antaa osaamistasi lasten ja nuorten partioharrastuksen hyväksi: osaatko yhdistystalouden kiemuroita, kokata muonat koko leiripoppoolle tai oletko nikkarointimestari? Kaikilla on jotain osaamista, jota voi jakaa muille.

Sinun ei tarvitse osata kaikkea toimintaan tullessasi, sillä partiossa on kattava koulutusjärjestelmä, josta saat tukea tehtävissä toimimiseen. Koulutusta löytyy niin ryhmän johtamiseen, nuorten kanssa toimimiseen kuin vaikkapa erä- tai ensiaputaitoihin liittyen. Partiossa saamasi koulutus ja kokemus vapaaehtoistyöstä ovat myös loistava lisä ansioluetteloosi.

Lammin Evonkävijöiden syyskausi avataan tänään Kalevalapuistossa perinteiseen tapaan osana Lammi-viikon ohjelmaa. Kalevalapuistoon ovat tervetulleet kaikki partiosta kiinnostuneet aikuiset ja lapset.  Paikanpäällä pääsee vaikuttamaan kokoontumisaikoihin, jotta partion saa sovitettua muihin harrastuksiin.

Partioon voi lähteä mukaan aikuisenakin. Kuva: Suomen Partiolaiset, Joel Forsman

Partioharrastuksen voi aloittaa vaikka ei olisi yhtä nuori kuin nämä Piiru-leirille osallistuneet vuonna 2014. Partioon voi liittyä aikuisenakin. Kuva: Suomen Partiolaiset, Joel Forsman

Ensi viikonloppuna Suomen Partiolaisten järjestämä Johtajatulet-tapahtuma kerää yli 2000 osallistujaa Hämeenlinnaan Evon retkeilyalueelle. Satavuotiaan Suomen kunniaksi Johtajatulilla on sata erilaista työpajaa, joissa luodaan parempaa johtajuutta. Tapahtuman puhujina ja kouluttajina ovat mm. Risto Siilasmaa, Bruce Oreck, Peter Vesterbacka, Irja Askola, Reetta Meriläinen ja Ville Tolvanen.

Ajatus Johtajatulien järjestämisestä syntyi kolme vuotta sitten ja ensimmäinen tapahtuma järjestettiin syksyllä 2015.
– Partiossa uskomme, että kaikki ongelmat voidaan ratkaista paremmalla johtamisella.  Johtajatulet onkin luotu antamaan välineitä ja inspiraatiota heille, jotka haluavat kehittää itseään johtajana, kertoo Suomen Partiolaisten puheenjohtaja Anna Munsterhjelm.

Partio kouluttaa vuosittain tuhansia nuoria johtajia. Partioharrastukseen kuuluu johtamistehtäviä aina sudenpenturyhmän ohjaamisesta erikokoisiin projekteihin, esimerkiksi leirien ja tapahtumien järjestämiseen. Johtajatulet tuo partiossa toimivia nuoria yhteen pohtimaan johtajuutta eri alojen asiantuntijoiden kanssa. Tapahtuman vaikutukset eivät jää vain Evon metsiin.
– Kun yli 2000 johtajaa ryhtyy viikonlopun jälkeen paremman johtamisen vallankumoukseen, on sen vaikutus yhteiskunnassa – yrityksissä, järjestöissä, politiikassa, työyhteisöissä – melkoinen, Munsterhjelm summaa.

Johtajatulet on poikkeuksellinen johtajuusseminaari, sillä tapahtumapaikkana on metsä.  Auditorioiden sijaan työpajoissa istutaan siis mättäillä ja kantojen päällä eikä raittiista ilmasta ole puutetta. Osallistujat sekä osa puhujavieraista nukkuvat viikonlopun teltoissa.

Partiolaisista kun on kyse, tapahtuma on kuorrutettu elämyksellisillä elementeillä. Perjantaina alue täyttyy tunnelmallisista nuotioringeistä. Lauantaina osallistujat heräävät juhlistamaan Suomen Luonnon päivää lipunnostolla auringon noustessa klo 5.56. Lauantai-iltana Syödään yhdessä -tempaus kokoaa kaikki yli 2 000 osallistujaa nauttimaan illallista 400 metrin mittaisen yhteisen pöydän äärelle.

Lammin Kalevalapuistossa klo 18 Lammin Evonkävijöiden syyskauden avajaiset. Luvassa mukavaa, partioaiheista ohjelmaa.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.