Maanantai 02.10.2023
Nimipäivät: Valio

Tuuli:
 

Paras mahdollinen rallisää ilahduttaa kilpailun johtajaa

Lammin Urheiluautoilijoiden järjestämä Lammin Ikkunat ja Ovet -ralli saadaan ajaa huomenna lauantaina parhaassa mahdollisessa säässä. Perjantaina nuotittajat olivat reiteillä, ja kilpailun johtaja Anssi Laurell odotti joukkoineen koulupäivän päättymistä Konnarilla.

Lammin Ikkunat ja Ovet -rallin kilpailunjohtaja Anssi Laurell odotteli koulupäivän päättymistä, jolloin talkooväki pääsi auraamaan varikkoaluetta kilpailukeskuksena toimivalle Konnarin koululle. Kuva: Lammin UA

Lammin Ikkunat ja Ovet -rallin kilpailunjohtaja Anssi Laurell odotteli koulupäivän päättymistä, jolloin talkooväki pääsi auraamaan varikkoaluetta kilpailukeskuksena toimivalle Konnarin koululle. Kuva: Lammin UA

– Kun koululaiset lähtevät kotiin, me pääsemme Konnarille auraamaan ja siivoamaan varikkoalueita lumesta. Sitten kun se on tehty, kaikki alkaa olla tehty ja odotetaan vain lauantaiaamua. Eikä sää voisi olla parempi, hän  sanoo.

Lammin Ikkunat ja Ovet -ralliin ilmoittautui määräaikaan mennessä 178 kuljettajaa, mutta muutamia peruutuksia on tullut. Rallissa työskentelee yhteensä lähes 500 talkoolaista. Laurell toteaakin, että rallin järjestäminen on seuralle iso ponnistus.

– Tapahtuman tuotoilla sitten pärjätään seuraavaan ralliin saakka. Muita tulonlähteitä seuralla ei ole, hän sanoo.

Paikalle odotetaan taas runsaasti yleisöä. Rallipaketteja myyvät Neste Tuulos, Lammin SEO ja Koskikartano Hämeenkoskella. Hinta on 10 euroa, myynti alkaa kilpailupäivänä, eli lauantaina aamulla klo 8.

– Yleensä rallipaketteja on myyty sellainen 300 kappaletta, koko hyvin kaikki on menneet kaupaksi, Laurell kertoo.

Kilpailukeskuksessa on Lammin Urheiluautoilijoiden puffetti. Makkaramyynti on ulkona. Ralliravintolassa koulun ruokasalissa on mahdollisuus syödä lämmintä lounasta.

Kilpailun lähtö tapahtuu Lammin keskustasta Lammin S-marketin piha-alueelta ralliluokkien osalta klo 11.01 alkaen. Kilpailun kokonaispituus on noin 163 kilometriä, josta erikoiskokeita ajetaan viisi pituudeltaan yhteensä noin 67 kilometriä. Kilpailussa on huoltovapaa tauko kolmen ajetun ek:n jälkeen kilpailukeskuksessa, alkaen noin klo 13.10. Maaliin ensimmäisiä ralliluokkien autoja odotellaan n. klo 16.13.

Susanna Mattila
Lammille.fi

 

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.