Sunnuntai 22.09.2019
Nimipäivät: Mauri
Lammi
Melkein selkeää
1°C
Tuuli: 3 m/s PL
 

Osallistumalla Pellavamarkkinoille autat Leijonia tekemään hyvää

Pian on taas aika Lammin suurimman ja vanhimman yhtäjaksoisesti järjestetyn kesätapahtuman, kun Pellavamarkkinat avataan ensi lauantaina. Markkinavieraat saapuvat jälleen säässä kuin säässä tapaamaan tuttuja, tekemään perinteisiä markkinaostoksia, nauttimaan markkinaohjelmasta ja paikallisista herkuista sekä osallistumaan kenttäpeleihin. Monelle markkinoiden huipennus on tuopillinen lammilaista perinnejuomaa, Lammin sahtia tai osallistuminen perinteiseen hirrensyöksykilpailuun.

Hirrensyöksy on perinteisintä Pellavamarkkinaohjelmaa. Arkistokuva: Matti Siivonen

Markkinavieraat eivät ehkä tule ajatelleeksi, että ostamalla kolmen euron pääsylipun markkinoille he tulevat samalla tehneeksi hyvän teon. LC Lammi käyttää kaiken markkinoista mahdollisesti tulevan tuoton tekemällä paikallisesti hyviä tekoja. Viimeisin ja ehkä näkyvin teko hyvien tekojen sarjassa on Valtatie 12:n varrelle viikolla 23 asennetut pysäkkikatokset.

Lammin Pellavamarkkinat on hämäläinen kansanjuhla, jota vietetään perinteisesti lauantaina viikkoa ennen juhannusta. Markkinoiden taustalla ovat historialliset pellavamarkkinat 1800-luvulta alkaen, jolloin pellavapitäjään tultiin myymään kesän pellavasato. Pellavamarkkinoita on nykymuodossaan järjestetty yhtäjaksoisesti vuodesta 1971.

Markkinapäivä käynnistyy klo 8, jolloin markkinamyyjät ovat jo asettuneet markkina-alueelle Hakkalan koulun ympäristöön ja Hakkala-hallin sisälle. Päivän aikana julistetaan mm. Lammin sahtimestari, Vuoden 2019 lammilainen palvelu -palkinnon saaja sekä LC Lammin vuoden 2019 kulttuuri- ja liikuntapalkintojen saajat.

Markkinoiden teemana on tänä vuonna Maaseutupalvelut, jonka markkinapäällikkö Jere Rauhala on valinnut. Hän haluaa näin nostaa esille maaseudun yritystoiminnan koko kirjon.

“Palveluiden merkitys on kasvanut vuosien saatossa, ja niistä on tullut merkittävä osa yritystoimintaa. Tämä vielä korostuu maaseutumaisella paikkakunnalla kuten Lammilla,” sanoo Rauhala.

Lammille.fi

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.