Lauantai 03.06.2023
Nimipäivät: Orvokki, Viola
Lammi
Verrattain pilvistä
4°C
Tuuli: 5 m/s NW
 

Ormajärven suojeluyhdistyksen perustamisesta keskustellaan Turvantalolla

Perinteisellä vesikasvillisuuden kartoitusviikolla Vamajavesikeskus keskittyi yhdessä Hämeen ELYn kanssa tänä vuonna Freshabit LIFE IP -hankkeen kohdejärviin Lammin Ormajärveen ja Hausjärven Ansionjärveen.

Kalvasärviä on uposkasvi, jolla on punertava varsi. Kuva Ormajärveltä, Vanajavesikeskus

Kalvasärviä on uposkasvi, jolla on punertava varsi. Kuva Ormajärveltä, Vanajavesikeskus

– Ormajärvellä edellinen koko järven kasvillisuuskartoitus oli tehty vuonna 1997, Ansionjärvellä 1977. Pääsimme siis vertaamaan kasvillisuudessa tapahtuneita muutoksia pitkällä aikavälillä, kertoo Eeva Einola Vanajavesikeskuksesta.

Ormajärvellä uposkasvillisuuden lajistossa oli tapahtunut selviä runsausmuutoksia, Ansionjärvellä isosorsimo ei ollut vallannut pelätyllä tavalla kaikkia rantoja. Kalvasärviä (Myriophyllum sibiricum) muodostaa tiheitä mattoja Ormajärven lahdelmissa. Se on korvannut aiemmin runsaana esiintyneen karvalehden (Ceratophyllum demersum). Molemmat ovat uposkasveja.

Tänään torstaina käydään läpi perusteellisemmin Ormajärven tilaa Turvantalolla. Tilaisuudessa kuullaan Ormajärvelle laadittavan Hoito- ja käyttösuunnitelman vaiheesta ja muista ajankohtaisista Ormajärveä koskevista asioista. Tilaisuudessa myös keskustellaan Ormajärven suojeluyhdistyksen perustamisesta. Tilaisuuden järjestää FRESHABIT LIFE IP-hanke ja Vanajavesikeskus.

vesistöasiantuntija Suvi Mäkelä ja hankekoordinaattori Eeva Einola tekemässä vesikasvillisuuskartoitusta Ormajärvellä. Työvälineinä tässä mm. harava ja vesikiikari. Kuva: Vanajavesikeskus

Vesistöasiantuntija Suvi Mäkelä ja hankekoordinaattori Eeva Einola tekemässä vesikasvillisuuskartoitusta Ormajärvellä. Työvälineinä tässä mm. harava ja vesikiikari. Kuva: Vanajavesikeskus

 

Tänään torstaina 24.8.klo 17 alkaen Ormajärvi-ilta Turvantalolla. Kahvitarjoilu. FRESHABIT LIFE IP-hanke ja Vanajavesikeskus.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.