Sunnuntai 03.12.2023
Nimipäivät: Meri, Vellamo

Tuuli:
 

Niskavuoriviikolla odotettavissa vilkasta toimintaa ja heinäpoutaa

Juhannuksesta alkanut Hauhon 24. Niskavuoriviikko on vilkkaassa vauhdissa. Ja tahti vain kiihtyy loppuviikkoa kohden. Torstaina järjestetään Hauholla Niskavuoriseminaari, jossa käsitellään Hauholla kuvattua Niskavuoren naiset -elokuvaa vuodelta 1938 ja sen kuvauspaikkoja.

Seminaari järjestetään Rukkoilan kylässä Ilorannan täysihoitolassa. Ilorannan matkailutoiminta alkoi filmiryhmän jäsenten majoittamisesta 80 vuotta sitten. Seminaarissa puhuu elokuvatutkija, FL Sisko Rytkönen.

Ensi perjantaina pääsee kokeilemaan entisaikain heinäntekoa Hauhon kirkonkylässä Hauho-Seuran Heinäpäivä-tapahtumassa. Kuva Jouni Lehtonen.

Ensi perjantaina pääsee kokeilemaan entisaikain heinäntekoa Hauhon kirkonkylässä Hauho-Seuran Heinäpäivä-tapahtumassa. Kuva Jouni Lehtonen.

Heinäpäivänä, perjantaina 30.6. kello 10–17 on Hauhon Vanhalla Raitilla Avointen puutarhojen päivä. Pihoihin joiden portinpielessä on ”Avoimet puutarhat” -viitta, sopii tuolloin astua peremmälle ja ihastella puutarhojen kukkaloistoa ja kauneutta. Ihan luvan kanssa.

Heinäpäivänä tehdään heinää kirkonkylässä Cavénin pellolla Auppa-kirpputorin vieressä kello 12 alkaen. Tapahtumassa pääsevät halukkaat kokeilemaan, miten heinää kaatuu ja seivästä nousee. Hauho-Seura tarjoaa pellonpiennarkahveet, ja pellon laidalla on näytillä hevosia ja hevosvoimia.

Perjantaina polkaistaan vielä 30 kilometrin yöpyöräily, Sandran rinki, kauniissa kesäisessä maalaismaisemassa Hauhon kirkolta Mustilan kylään ja takaisin kello 21 alkaen.

Ja pyörän selästä pääseekin suoraan vaikka aamukahville Niskavuoren markkinoille, jotka järjestetään lauantaina 1. heinäkuuta Puukoulun piha-alueella kirkonkylässä. Hauhon Yrittäjien järjestämillä markkinoilla ratkotaan Hauhon sahtimestaruus ja nimitetään uusi niskavuorineuvos.

Niskavuoren markkinoille tulee vieraita Tampereelta, Pyynikin kesäteatterista. Niskavuoren nuori emäntä -näytelmän näyttelijöitä ja ohjaaja Miika Muranen saapuvat Hauholle aistimaan aitoa niskavuorelaista tunnelmaa. He kiertelevät markkinoilla lauantaina kello 10 aikaan.

Hauholla on vietetty Niskavuoriviikkoa vuodesta 1994 alkaen. Hauhon Niskavuoriviikko on vilkas kulttuuritapahtumien ketju, jonka koonnista vastaa nykyisin Hauho-Seura ja tapahtumien toteutuksesta seuran lisäksi lukuisat hauholaiset yhteisöt, yrittäjät ja Hauhon seurakunta.

Lammille.fi

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.