Maanantai 25.09.2023
Nimipäivät: Kullervo

Tuuli:
 

Museokeskiviikossa perehdytään metallinetsintään

Museo Skogsterin Museokeskiviikkona 11.10. kello 17 alkaen käsitellään metallinilmaisinta historiaharrastuksessa. Aiheesta esitelmöi Jussi Nieminen, joka kuuluu Kanta-Hämeen menneisyyden etsijät -harrastajaryhmään.

Metallinilmaisimien laskeneet hinnat ovat saaneet historiasta ja arkeologiasta kiinnostuneet harrastajat liikkeelle, ja esimerkiksi uusien rautakautisten löytöjen määrä Suomessa on viime vuosina kasvanut räjähdysmäisesti. Suuri osa upeista löydöistä on tehty Kanta-Häme menneisyyden etsijöiden toimesta. Harrastajaryhmän toimintaa saatiin seurata myös alkuvuodesta televisiossa Ylen Menneisyyden etsijät -sarjassa.

Uusien löytöjen esittelyn ohella tilaisuudessa on tarjolla tietoa harrastukseen vaikuttavasta lainsäädännöstä, etiikasta ja yhteistyöstä muinaismuistoja suojelevien viranomaisten kanssa. Esimerkiksi kaivaminen etukäteen tunnetulla muinaismuistoalueella ja sen välittömässä läheisyydessä on muinaismuistolaissa kiellettyä.

Tomi Virtanen, Reijo Hyvönen ja Mikko Mäkelä etsintähommissa. Kuva: YLE TV1

Tomi Virtanen, Reijo Hyvönen ja Mikko Mäkelä kuvattuna Menneisyyden metsästäjät -tv-ohjelmassa, jota kuvattiin muun muassa Hauholla ja Hämeenkoskella. Kuva: YLE TV1

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.