Perjantai 28.02.2020
Nimipäivät: Onni
Lammi
Selkeää
-2°C
Tuuli: 4 m/s PPL
 

Mestaripiirroksesta sonaattiin viululle ja pianolle

Asikkalan seudun musiikkiopiston oppilaskonsertissa kuultiin viime lauantaina jälleen hienoja esityksiä pieniltä ja hiukan isommiltakin musiikin harrastajilta. Konsertti alkoi Alex Kiven esityksellä Mestaripiirros, jonka säveltänyt Zachris Stierncreutz ja sanoittanut Anna-Maria Rahikainen. Alex lauloi säestäen samalla itseään Turvantalon yli satavuotiaalla flyygelillä.

Alex Kivi lauloi ja soitti koskettavan laulun Mestaripiirros. Kuva: Susanna Mattila

Alex Kivi lauloi ja soitti koskettavan laulun Mestaripiirros. Kuva: Susanna Mattila

Konsertissa esiintyi neljä kitaristia, neljä pianistia ja kuusi viulistia. Viulisteista kuudes oli vierailija Padasjoelta, Tessa Tähtinen, joka esitti Arcangelo Corellin sonaatin viululle ja pianolle Opus 5 numero 8. Pianossa opettaja Mauri Aaltonen.

Lammin opetuspisteessä on yhteensä 22 oppilaspaikkaa ja kaikki paikat ovat olleet täynnä vuonna täytettynä, joten ihan kaikki eivät päässeet kevätkonserttiin esiintymään.

Akseli Kärkkäinen esitti T. Stachakin kappaeet In the Wild West ja At the Brook. Kuva: Susanna Mattila

Akseli Kärkkäinen esitti T. Stachakin kappaleet In the Wild West ja At the Brook. Kuva: Susanna Mattila

– Lammilla voidaan muutamia oppilaita ottaa opiskelunsa päättävien tilalle tai niin sanotuille varapaikoille ensi syksynä. Opiskelupaikkaa voi hakea myös muihin soittimiin, kuin pianoon, lauluun, kitaraan tai viuluun. Opetuspaikka on tuolloin Asikkala, mutta musiikin teorian tunneilla voi käydä Lammilla. Jos oppilaita on kolme tai enemmän aloittamassa samaa, uutta soitinta, musiikkiopisto tuo opettajan Lammille, kertoo Juha Saarinen musiikkiopiston kuulumisia.

– Tarkoitus olisi tulevaisuudessa lisätä vuorovaikutusta eri opetuspisteiden välillä. Lammin viuluryhmä on ollut jo esiintymässä Asikkalassa ja asikkalalaisia on tulossa esiintymään Lammille. Tarkoituksena on vahvistaa ajatusta yhdestä opistosta, jolla on kolme opetuspistettä, hän jatkaa.

Milla Koskinen ja Sara Lahtinen esittivät Tanssin kahdelle viululle säestäjänään Mauri Aaltonen. Kuva: Susanna Mattila

Milla Koskinen ja Sara Lahtinen esittivät Tanssin kahdelle viululle säestäjänään Mauri Aaltonen. Kuva: Susanna Mattila

Asikkalassa opetusta on edellä mainittujen soittimien lisäksi sähkökitarassa, harmonikassa, lyömäsoittimissa, vaskipuhaltimissa, kontrabassossa ja huilussa. Parhaillaan on meneillään uusien oppilaiden haastattelut, mutta Saarisen mukaan haastatteluaika voidaan järjestää muulloinkin kuin tällä tai ensi viikolla.

Lopuksi pidettiin perinteiset arpajaiset. Kuvassa palkinnot hankkinut Maiju Vitie-Leijala, onnettaren ja Juha Saarisen kanssa. Kuva: Susanna Mattila

Lopuksi pidettiin perinteiset arpajaiset. Kuvassa palkinnot hankkinut Maiju Vitie-Leijala, onnettarena toimineen Adalmiina Puolivälin ja Juha Saarisen kanssa. Kuva: Susanna Mattila

Musiikkiopistossa on meneillään muutosten aika, sillä opiston perustaja Riitta Koskenkangas on jäämässä vähitellen eläkkeelle. Seuraajaksi kaavailtu Juha Saarinen kertoo alentaneen itsensä apulaisvahtimestariksi tai -rehtoriksi.

– Nimikkeellä ei ole suurta väliä, sillä toimin joka tapauksessa Asikkalassa oppilaiden, opettajien ja vanhempien yhteyshenkilönä. Opiston arkea ryhtyy rehtorina pyörittämään elokuussa Siru-Lina Ollunen, jolla on työhön pätevyys, Saarinen kertoo.

Susanna Mattila
Lammille.fi

 

 

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.