Sunnuntai 29.01.2023
Nimipäivät: Valtteri
Lammi
Pilvistä
-2°C
Tuuli: 4 m/s WSW
 

“Maastopyöräily on ihanaa, haastavaa ja rauhoittaa mieltä”

Yleisradion toimittaja Mikko “Peltsi” Peltola kertoo saaneensa maastopyöräilykärpäsen puraisun jo ihan pienenä, ennen kuin nykyaikaisesta maastopyöräilystä vielä tiedettiin mitään.

“Olen intohimoasteikolla 10/10 maastopyöräilijä,” hän sanoo.
“Metsään kannattaa mennä pyöräilemään, koska se on ihanaa, haastavaa ja rauhoittaa mieltä,” Peltola kuvailee.

Mikko “Peltsi” Peltola on harrastanut maastopyöräilyä pikkupojasta lähtien. Kuva: Mika Viitanen

Hämeenlinnassa syyskuun toiseksi viimeisenä sunnuntaina ajettavan Evo MTB:n reitit koostuvat upeista pikkupoluista, teknisistä osuuksista sekä vauhdikkaammin ajettavasta urasta. Evo MTB on osa neliosaista Evo Trail Weekend -tapahtumakokonaisuutta.

Peltola kertoo odottavansa jo innolla Evo Trail Weekendiä. Hänellä on tapahtumassa kaksoisrooli, perjantaina puhujana ja sunnuntaina maastopyörän selässä.

“Evo on minulle tuttu paikka, sillä kesämökki on lähellä. Odotan innolla tilaisuutta saada olla ulkona ja jakaa omia ajatuksia. Sunnuntaina puolestaan odotan kovaa ajoa ja hienoja polkuja!”

Vuoden positiivisimmaksi suomalaiseksi syyskuun kolmantena valittu Peltonen kannustaa kaikkia mukaan Evon upeisiin maisemiin. Evo MTB:ssä reittejä on sekä kilpailuhenkisille että harrastajille, eikä kilpailulisenssiä vaadita. Mukaan voi siis lähteä vaikka olisi ensimmäistä kertaa lajin parissa.

Erätulilla-ohjelmasta tutun juontajan Mikko “Peltsi” Peltolan kuuden kestävyysurheiluhaasteen Peltsin kova vuosi -ohjelman päätösjakso lähetetään Yle TV2:lla sopivasti 23.9. eli samana päivänä kun Peltsi pyöräilee Evo MTB:ssa.

Maastopyöräily on ihanaa, haastavaa ja mieltä rauhoittavaa, sanoo Mikko “Peltsi” Peltonen. Kuva: Mika Viitanen

Hämeenlinna on syyskuun lopussa luontoliikkujoiden kohtaamispaikka. Evo Trail Weekend kokoaa Evon syyskuiseen metsään patikoijat, polkujuoksijat, maastopyöräilijät ja yrittäjät.
Evo Business Camp kokoaa perjantaina yritysjohdon hyvinvoinnin lähteille, hakemaan inspiraatiota ja uutta virtaa johtamiseen Evon luonnosta ja huikeista tarinoista.

Evo Trail Run on polkujuoksutapahtuma lauantaina Evon retkeilyalueella klo 11 alkaen. Tarjolla on upeita maisemia, teknistä polkua, heinittyneitä metsäautoteitä sekä hiekkatietä. Suurin osa reitistä kulkee upealla Ilvesvaellus-reitillä. Valittavana kolme reittiä: 8,5 km, 16,5 km ja 24 km.

Evo Ilvesvaellus lauantaina on täysin uusi retkeilytapahtuma, joka kutsuu nauttimaan Evon retkeilyalueen syksyisistä maisemista lauantaina l12 alkaen. Reittejä on valittavana neljä, 3,5 km, 8,5 km , 16,5 km ja 24 km. Jokaiselta vaellusreitiltä löytyy yksi tai useampi tulipaikka, joilla voi nauttia omista eväistä upeissa maisemissa. Tapahtumakeskuksessa patikoitsijaa palvelee monipuolinen tapahtumatori sekä maittava lounas.

Evo MTB 2018 sunnuntaina on kaikille avoin koko perheen maastopyöräilytapahtuma. Kilpailulisenssiä ei tarvita, joten kaikki maastopyörän omistavat ja maastopyöräilystä innostuneet voivat osallistua. Startti tapahtuu kello 11 kilpailukeskuksena toimivan Evokeskuksen piha-alueelta.

Evo Trail Weekendin kilpailu- ja tapahtumakeskus on osoitteessa Saarelantie 1, 16970 Evo. Ennakkoon ilmoittautuneiden edullisemmat hinnat ovat voimassa vielä kuluvan viikon ajan, 15.9.2018 saakka.

Lammille.fi

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.