Tiistai 28.11.2023
Nimipäivät: Heini, Kaisla

Tuuli:
 

Luonto puhuu – kuuntelenko? on esillä vielä sunnuntaihin

Luontokuvauksen opiskelijoiden valokuvanäyttely on nähtävillä 7.–16.7. paikkana Kauppakeskus Tuulonen. Valokuvanäyttelyssä on esillä kuuden luontokuvauksesta innostuneen aikuisen valokuvausopiskelijan kuvia vuoden ajalta. Opiskelijat ovat kehittäneet kuluneen vuoden ajan kuvallisen ilmaisun taitojaan Kpedun Luontokuvauksen perusteet -koulutuskokonaisuudessa. Kuvaajat ovat saaneet koulutuksensa päätökseen helmikuussa 2017.

Kulmilta-bloggari Anu Juuren kuvia on myös mukana valokuvanäyttelyssä Tuulosessa. Kuva: Anu Juuri

Kulmilta-bloggari Anu Juuren kuvia on myös mukana valokuvanäyttelyssä Tuulosessa. Kuva: Anu Juuri

Näyttelyn teemana on Luonto puhuu – kuuntelenko? Jokaisella kuvaajalla on oma suhteensa luontoon, ja se näkyy heidän kuvissaan. Näyttely pyrkii herättämään kävijän ajattelemaan omaa luontosuhdettaan. Näyttelyssä kävijä voi pysähtyä hetkeksi luonnon moninaisuuden äärelle ja antaa sen puhutella.

Yksi näyttelyn kuvaajista on Anu Juuri. Vaellusta pitkään harrastanut Anu on löytänyt valokuvaamisen kautta uuden suhteen luontoon.

– Aikaisemmin luontoelämykseni oli seurata maisemien muuttumista etsimällä ja kokemalla yhä uusia paikkoja. Nykyään saatan palata kerta toisensa jälkeen samaan paikaan seuraten sen muutoksia eri vuorokauden- ja vuodenaikojen mukaan, hän kertoo.

Valokuvaus on vienyt Anun ja koko valokuvausopiskelijoiden ryhmän uusille poluille, sillä usein parasta kuvakulmaa tai valoa etsiessä on poikettava tutulta polulta tai ainakin kiivettävä kivelle tai käytävä vatsalleen lumihankeen. Usein parhaat kuvat syntyvät tutuissa metsissä, maisemissa ja eläinten esiintymispaikoilla.

Anu Juuri on Lammille.fin Kulmilta-blogisti, jonka luontokuvablogeja on julkaistu verkkolehdessä. Löydät ne Blogit-otsikon välilehdeltä Kulmilta-blogi ja blogeja taaksepäin selaamalla.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.