Maanantai 02.10.2023
Nimipäivät: Valio

Tuuli:
 

Lions Club Lammin yhteisöllisyys pitää liikkeellä ja tuottaa paikallista hyvää

LC Lammin vuoden 2019 yksi vilkkaimmista päivistä oli lauantai 16.11.2019. Klubin yhteisölliset toimet veivät jäseniä puuhasta toiseen pitkin päivää. Samalle päivälle sattuivat Lammin hautausmaan havujen lisäkeräys, valtatie 12:n varteen hankittujen bussikatosten kiitostaulujen kiinnitys ja LASB:n salibandyjoukkueen liigapelin järjestyksen valvonta.

Havuja lisää Lammin hautausmaalle. LC Lammi vei jo kertaalleen lokakuun lopussa perinteeksi muodostuneeksi tapaansa havuja vapaaseen käyttöön haudoilla käytettäviksi. Kaksi häkkiä havuja kuitenkin loppuivat erittäin nopeasti ja klubi päätti hankkia uuden erän havuja hautausmaalle. Lisähavut haettiin, talkoovoimin tietysti, lauantaina 16.11. Havut sijaitsevat tutussa paikassa Evontien pysäköintialueen läheisyydessä.

LC Lammi vie havuja hautausmaalle.

Leijonat veivät talkoilla jo toisen kuorman havuja Lammin hautausmaalle. Kuva: Jere Rauhala, LC Lammi

Valtatie 12:n bussikatokset on nyt viimeistelty. Valtatie 12:n varteen pyydettiin taannoin Keski-Häme lehden yleisönosastolla katoksia. Toive oli ymmärrettävä, koska kovin moni pikavuoro ei enää kulje Lammin kirkonkylän kautta vaan pysähtyvät vain valtatie 12 varressa sijaitsevilla pikavuoropysäkeillä. Kirkkokallion ja Kaitalan pikavuoropysäkeitä käytetään paljon myös työmatkaliikenteeseen. Sateessa bussien odottaminen on paitsi epämiellyttävää mutta myös haastavaa välillä. LC Lammi vastasi toiveeseen ryhtymällä järjestämään katoksi molempiin liittymiin ja molempiin suuntiin. Hankkeeseen saatiin rahoitusta Linnaseutu ry:ltä. Lisäksi katoksia rahoittivat Lammin Betoni Oy, Lammin Ikkuna Oy, Lammin Osuuspankki, Lammin Säästöpankki, Perustava Elementti Oy ja Rautanet Lammi. LC Lammi vastasi hankkeesta ja sen omarahoitusosuudesta. Katokset maksoivat lopulta yhteensä noin 22 000€.

Lauantaina 16.11. Kari Kääriä, LC Lammi presidentti 2019-2020, ja Jere Rauhala kiinnittivät katoksiin kiitos- ja rahoittajataulut. ”Tahdolla ja tarttumalla haasteeseen voidaan saavuttaa varsin merkittäviä paikallisia tuloksia”, toteaa Kari Kääriä kiinnittäessään tauluja.

Info-taulua kiinnitetään bussikatokseen.

Kari Kääriä kiinnittää info-taulua LC Lammin hankkimaan bussikatokseen. Katokset ovat nyt saaneet viimeisen silauksen. Kuva: Jere Rauhala, LC Lammi

Paikallisen urheilun tukea. LASB nousi salibandyn SM-liigaan muutama vuosi sitten. Paikallisen salibandyn mielenkiinto oli huipussaan SM-sarjaan nousua kylän toivoessa ja odottaessa. LC Lammi oli jo ennen SM-sarjapaikan saavuttamista tukenut LASB:ia asettamalla jäsenistöstään järjestyksenvalvojia kotipeleihin. Lauantaina 16.11.2019 Lahti Energia Areenalla pelattua kotipelin järjestyksenvalvontaa klubi oli taas kerran hoitamassa yhdessä LC Tuuloksen kanssa havu- ja bussikatostehtävien jälkeen. Klubin pitkäaikainen rahastonhoitaja ja LASB:in taustajoukkoihin vuosia kuulunut Erkki J. Vilén toteaa, että ”LASB on lammilaisille tärkeä joukkue, leijonat omalta osaltaan voivat edistää menestystä ja sitä seuraavaa erittäin vahvaa juniorityötä, jonka tukeminen on LC Lammille erittäin tärkeää”.

Kuluvan vuoden yhteisöllisyys huipentuu joulukuussa. LC Lammin yhteisöllisyyden tehtävät huipentuvat joulukuussa. 1.12.2019 Lammin kirkossa järjestetään Joulun Hengessä kirkkokonsertti, jossa esiintyy Pentti Hietasen perhe. Ohjelmia voi ostaa ennakkoon Lammin Osuuspankista, Lammin Säästöpankista ja Lammin Kiinteistökeskuksesta, sekä paikan päältä, mikäli ohjelmia on vielä jäljellä. Klubi on järjestänyt Lammin kirkossa joulukonsertteja jo usean vuoden ajan. Konserttien suuri suosio on motivoinut klubia jatkamaan perinnettä.

LC Lammi järjestyksenvalvojana LASBin peleissä.

LC Lammi on toiminut järjestyksenvalvojana LASBin peleissä. Kuva: Jere Rauhala, LC Lammi

Jouluaattona kello 11:00 klubin jäsenet kokoontuvat Lammin hautausmaalle laittamaan kynttilät kaikille sankarihaudoille. Tämä perinne on jo vuosikymmeniä vanha. Kynttilät ja lyhdyt poistetaan tapaninpäivänä kello 17:00. Lämminhenkiseen ja kauniiseen tilaisuuteen ovat tervetulleita myös kaikki muutkin kuin klubin jäsenet, joko viemään kynttilöitä tai vain seuraamaan miten sankarihauta muuttuu erittäin juhlallisen näköiseksi kaikkien kynttilöiden sytyttyä palamaan.

”Paikallisin voimin ja paikallisin teoin voidaan parantaa, kehittää, edistää ja ylläpitää yhteisöllisyyttä ja se tunnetta. Tämä on myös koko leijonajärjestön tavoitteen mukaista”, sanoo leijonapresidentti Kari Kääriä.

Lammille.fi

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.