Tiistai 26.09.2023
Nimipäivät: Kuisma

Tuuli:
 

Lauantaina parrat ja puntit tutisevat Lammilla

Tämä bändi ei paljoa esittelyjä kaipaa! Raskaan kotimaisen rokin ystävien mekka on Lammi ja Ravintola Hovi, sillä siellä soittaa Kotiteollisuus.

Lauantaina parrat ja puntit tutajavat Ravintola Hovissa, kun aluteille kiipeää bändi, joka ei paljon esittelyjä kaipaa: Kotiteollisuus. Kuva: Mika Vuoto

Kotiteollisuus on yksi suomalaisen raskaan rokin arvostetuimmista yhtyeistä. Kotiteollisuus tunnettiin vuosina 1993-1997 nimellä Hullu ukko ja Kotiteollisuus. Vuonna 1997 bändi muutti nimen nykyiselleen. Kotiteollisuus voitti parhaan hard rock-metalli -albumin Emman vuonna 2004 albumillaan Helvetistä itään, joka olikin yhtyeen läpimurto. Suurimmista hiteistä mainittakoon mm. Rakastaa/ei rakasta, Helvetistä itään ja Minä olen.

Kotiteollisuuden keulakuva Jouni Hynynen toimii paitsi yhtyeen laulajana, kitaristina ja sanoittajana myös säveltäjänä ja sovittajana. Jouni Hynynen on myös julkaissut lukuisia kirjallisia teoksia, joista viimeisin, Paskapuhetta, ilmestyi 2013 (Like). Keväällä 2015 Johnny Kniga julkaisi Mika Vuoton valokuvakirjan Kotiteollisuus – Munasillaan ja muutenkin.

Kotiteollisuus on koko uransa ajan keikkaillut ahkerasti muun muassa festareilla ja kiertueilla. Jouni Hynynen summaa: ”Keikkailussa on parasta se, että silloin ollaan aidossa kontaktissa faneihin. Keikoista saa valtavasti virtaa, vaikka meidän energiatasolla sitä haihtuu samalla myös hikenä ja pieruina taivaan tuuliin. Mutta tietääpähän ainakin tehneensä jotain, kun valumme keikkojen jälkeen takahuoneeseen puuskuttamaan ja puristamaan hikeä läpimäristä paidoistamme. Mutta kontakti yleisöön, se on tärkeintä ja antavinta”.

Ja mikä parasta, lauantaina Kotiteollisuuden ja Hynysen Jounin energia on koettavissa Lammilla. “Nopeat ehtivät vielä ostaa ennakkolipun, mutta lippuja on saatavilla myös ovelta,” Ravintola Hovista luvataan.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.