Sunnuntai 28.05.2023
Nimipäivät: Alma
Lammi
Melkein pilvistä
7°C
Tuuli: 2 m/s SSW
 

Lauantaina hypätään aikakoneeseen

Kukaan ei tunne Esa Virtasta, mutta DJ Velton tietävät kaikki. Kyseessä on yksi ja sama ihminen, tiskijukka joka aloitti uransa Lammin Safari Pubissa – alaikäisenä. Ikää miehellä oli nippanappa 15 vuotta.

– Kaikenlaisia viranomaislupia piti hakea, että alle 18-vuotias sai tehdä töitä puolen yön jälkeen. Siihen aikaan, 1990-luvun alkuvuosina, työt olisi pitänyt lopettaa kahdeltatoista, Virtanen kertoo.

DJ_Veltto

Esa Virtanen eli DJ Veltto aloitti uransa Lammilla Safari Pubissa.

Lamminhovissa Virtanen soitti levyjä putkeen kolmisen vuotta, melkein neljä. Silloiselle residentti-DJ:lle jäi mukavat muistot Lammin ajasta.

– Omistajapariskunta pyöritteli pitsoja päivät ja viikonloppuisinkin lammilaisille riitti oman kylän tarjonta. Kesällä mökkiläiset täyttivät tanssilattian joka viikonloppu. Limudiskojakin kokeiltiin toisinaan, Virtanen muistelee.

– Opiskeluaikakin kului niin, että tulin viikonlopuksi kotiin Hämeenlinnaan Jyväskylästä ja ei kun suoraa keikalle.

Tuohon ajanjaksoon sisältyi myös Heli Rantasen olympiakultamitalijuhlat, jotka Lammin Osuuspankin johtaja Martti Majuri järjesti Lamminhoviin. Virtanen kertoo olevansa edelleenkin kiitollinen, että kukaan ei tehnyt voitolle mitään Den glider in -tyyppistä biisiä – muuta ei olisi sen illan aikana sitten saanut soitellakaan.

Edellisen kerran Virtanen soitti levyjä Lammilla Ravintola Hovin avajaisissa edellisen omistajan aloittaessa toimintaa. Hän oli myös mukana järjestämässä useita eri tapahtumia  Hämeenlinnassa, jossa asui kolmisenkymmentä vuotta. Nykyisin Virtanen asuu Tampereella ja on kiinnitettynä Glorian talon tiskijukaksi.

Työ vie miestä kuitenkin ympäri Suomea. Virtanen kertoo vastikään palanneensa Kuopiosta Tahkolta, jossa oli ollut soittamassa uuden baarin avajaisissa. Lammilla DJ Veltto on odotettu vieras. Facebookin kautta hän on jo saanut ilahtuneita viestejä, joissa tiedustellaan milloin DJ Veltto soittaa Hovissa taas.

Se iltahan on jo ensi lauantaina, tuolloin hypätään aikakoneeseen ja DJ Veltto vie lammilaiset takaisin 90-luvulle. Virtanen kertoo odottavansa itsekin jo kovasti Lammin iltaa. Hän lupaa, että ysärin kautta mennään, mutta ei pelkästään vanhoja muistellessa.

– Pyrkimys on soittaa niin, että vanhemmat muistavat minkälaista oli olla nuori ja nuoremmat taas oppivat jotain menneistä hyvistä ajoista. Mutta uuttakin musaa soitetaan, totta kai. Ja rollaattoreita saa vuokrata narikasta, jos ei jaksa, Virtanen veistelee.

 

Susanna Mattila
Lammille.fi

 

 

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.