Sunnuntai 28.05.2023
Nimipäivät: Alma
Lammi
Pilvistä
5°C
Tuuli: 3 m/s S
 

Lasten- ja vanhainkoteja kiertävä räppäri Ville Nurminen esiintyy Lammilla

Kun on itse tullut sijoitetuksi lastenkotiin, kärsinyt masennuksesta ja käyttänyt liikaa päihteitä, tietää mistä räppää lastenkotien asukkaille. Ville Nurminen on erilainen räp-artisti, sillä hän kiertää ahkerasti lastenkodeissa paitsi esiintymässä myös kokemusasiantuntijana.

Ville Nurminen esiintyy ja kertoo oman tarinansa perjantaina 19.1. Lammin Turvantalolla Kykyjenillan pääesiintyjänä. Kuva: Uljana Rattel

Ville Nurminen esiintyy ja kertoo oman tarinansa perjantaina 19.1. Lammin Turvantalolla Kykyjenillan pääesiintyjänä. Kuva: Uljana Rattel

Nurminen kiertää myös vanhusten ja kehitysvammaisten luona, ja kertoo ohjelmiston olevan tuolloin hyvin erilainen. Esimerkiksi vanhoille ihmisille laitetaan rakkaustausta soimaan ja räpätään vuoteenomalle, kenties myös puhekyvyttömälle vanhukselle kauniita sanoja ja asioita.

– Se hymy, mikä alkaa suupieliin nousta ja näkyy silmistä, siitä tulee ihan uskomattoman hyvä olo, sanoo Ville Nurminen MTV 3:n Huomenta Suomi -lähetyksen haastattelussa elokuun 8:lta päivältä.

Hän kertoo itse nousseensa pohjalta keskittymällä positiivisiin asioihin ja pyrkii nyt levittämään iloa ja positiivisuutta ympärilleen.

Juuri levynkin julkaissut Ville Nurminen tulee esiintymään ja kertomaan oman tarinansa Lammille Hämeenlinnan kaupungin nuorisopalveluiden ja LC Lammin ja LC Hämeenlinna/Liinujen yhteistyössä järjestämään Kykyjeniltaan. Illassa kuullaan myös lammilaisten nuorten tekemää ja esittämää musiikkia.

– Esiintymään tulee lammilaisia musiikin harrastajia, nimet paljastetaan sitten perjantaina. Mukana on myös Todellisuuspakolaiset ry:n porukkaa, joiden ansiosta illasta ei puutu glitteriä, kertoo Toni Koski nuorisopalveluista.

Kosken mukaan perinteiset diskot on jo niin nähty. Nuoria musiikintekijöitä on kuitenkin alkanut ilmaantua, ja heille haluttiin järjestää esiintymistilaisuus. Leijonajärjestön tuella tapahtumaan saatiin pääesiintyjäksi Ville Nurminen.

– Olisi hyvä, jos tapahtuma ei jäisi ainoaksi, vaan voisimme esimerkiksi kerran, pari vuodessa järjestää paikallisille musiikinharrastajille tilaisuuden esiintyä, Koski suunnittelee.

Kykyjenilta Turvantalossa perjantaina 19.1.2018 klo 17–21. Järjestäjät: Hämeenlinnan kaupungin nuorisotoimi, LC Lammi ja LC Hämeenlinna/Liinut. Vapaa pääsy.

 

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.