Lauantai 02.12.2023
Nimipäivät: Anelma, Unelma

Tuuli:
 

Lapset ensin jo 90 vuotta

Mannerheimin lastensuojeluliiton Lammin yhdistys on toiminut jo 90 vuotta. Kattavan katsauksen yhdistyksen toimintaan saa tällä viikolla Lammin kirjaston näyttelytilassa, johon on koottu näyttelyn muotoon yhdistyksen taival vuodesta 1927 tähän päivään.

Näyttely MLL:n Lammin yhdistyksen 90-vuotiseen taipaleeseen on esillä Lammin kirjastolla kuluvan viikon. Kuva: Susanna Mattila

Näyttely MLL:n Lammin yhdistyksen 90-vuotiseen taipaleeseen on esillä Lammin kirjastolla kuluvan viikon. Kuva: Susanna Mattila

Esillä on lukuisia valokuvia, joista voi bongata tuttuja sekä lehtileikkeitä yhdistyksen olemassaolon ajalta. Lehtileikkeitä eri vuosikymmeniltä lukiessa voi vertailla myös tapaa uutisoida asioita. Esimerkiksi 70-luvulla lapsi liikenteessä vertautui aikapommiin.

Näyttelyyn tutustujat voivat jättää myös omat terveisensä juhlavuottaan viettävälle yhdistykselle. Sitä varten on varattu post it -lappuja sekä sininen pahvi, johon ne voi kiinnittää.

Näyttelyvieraat voivat jättää omat terveisensä post it -lapuilla. Kuva: Susanna Mattila

Näyttelyvieraat voivat jättää omat terveisensä post it -lapuilla. Kuva: Susanna Mattila

Yhdistys on elokuun aikana jo ehtinyt järjestää lasten yleisurheilukilpailut. Elokuun alussa pidetyt kilpailut keräsivät runsaasti osallistujia. Syyskuun alussa on tulossa syksyisen raikas puistopäivä koko perheelle ja perinteisesti yhdistys järjestää myös lasten vaate- ja tarvikekirpputorin syyskuun loppupuolella.

MLL:n Liikkari on jo alkanut ja on lauantaisin klo 10.00–11.30 Konnarin koulun liikuntasalissa. Liikkariin ovat kaikki alle kouluikäiset vanhempineen tervetulleita nauttimaan vapaamuotoisesta sisäliikunnasta. Perhekahvila alkaa kokoontua jälleen syyskuun alusta. Paikkana on tänä syksynä Lammin Säästöpankin kerhotila.

Kaikki lammilaiset vastasyntyneet saavat lahjaksi jo perinteeksi tulleet lorupussit, jotka MLL:n väki on yhdessä vapaaehtoisten kanssa valmistanut. Kangaspussi sisältää tietoa MLL:n toiminnasta, oppaita, Lapsemme-lehden sekä kaavakkeen, jolla voi liittyä jäseneksi. Pussista löytyy myös iloisia, kartongista askarreltuja eläinhahmoja loruineen. Lorupusseja jakaa Lammin neuvola kotikäyntien yhteydessä.

Lisäksi Lammin MLL tukee perusopetuksen  7–9 -luokkien tukioppilastoimintaa. Lapset ensin -näyttelyyn voi tutustua kirjaston ollessa avoinna.

 

MLL:n Lammin yhdistyksen Lapset ensin -näyttely Lammin kirjaston näyttelytilassa 21.–25.8. Avoinna kirjaston aukioloaikoina.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.