Sunnuntai 28.05.2023
Nimipäivät: Alma
Lammi
Melkein pilvistä
7°C
Tuuli: 2 m/s SSW
 

Lammin vuoro toimia leiri-isäntänä

Ensi kesänä järjestetään Lammin Kaunisniemessä leijonien Kansainvälinen nuorisoleiri. Ajankohta on 29.7.–6.8. Leirin lisäksi nuoret viettävät aikaa tavallisissa suomalaisissa perheissä.

Nuoret tulevat isäntäperheisiin jo 15.7. ja ovat perheissä leirin alkamiseen saakka. Japanilaisten perheaika alkaa leirin jälkeen. Isäntäperheiksi tarvitaan perheitä, jotka ovat valmiita ottamaan nuoret kotiin ja huolehtimaan heistä.

Leijonein kansainvälinen nuorisoleiri pidetään tänä vuonna Kaunisniemessä. Kuva: Suomen Lions-liitto Ry.

Leijonien kansainvälinen nuorisoleiri pidetään tänä vuonna Kaunisniemessä. Kuva: Suomen Lions-liitto Ry.

Kansainvälinen nuorisoleiri on leijonien jokavuotista toimintaa. Leirin järjestämisvuoro kiertää 14 Lions-piirin kesken ja kunkin piirin klubien kesken. Vastuuklubina ensi kesän nuorisoleirillä on Lions Club Lammi ja kuusi muuta lionsklubia Hämeestä.

Lammilla on viimeisten parinkymmenen vuoden aikana ollut yksi nuorisoleiri, jota vietettiin tuolloin Evolla. Kaunisniemen leirin johtajana toimii Tarja Salomäki LC Liinut/Hämeenlinnasta.

– Virallisen lomakkeen täyttäneitä perheitä on tällä hetkellä viisi, mutta noin parikymmentä on jo ilmoittanut lähettävänsä lomakkeen. Lisää perheitä tarvittaisiin suunnilleen saman verran. Kaikki perheet eivät voi pitää nuoria koko kolmea viikkoa, joten perheitä täytyy olla enemmän kuin leiriläisiä, Salomäki kertoo.

Nuorelle ei tarvitse järjestää omaa huonetta, jos perheen oma nuori ovat samaa sukupuolta vieraan kanssa. Jos taloudessa ei enää asu nuorisoa, voi silti ottaa leiriläisiä majoittumaan. Salomäki suosittelee siinä tapauksessa ottamaan kaksi nuorta kerralla.

– Silloin heillä on seuraa toisistaan. Heille voi järjestää jonkun leirin ohjelmasta vastuussa olevan Lions-clubin kanssa yhteistyössä ohjelmaa, ja vaikkapa tapaamisia ja tekemistä sukulaisnuorten kanssa, Salomäki ehdottaa.

Leirin teemana on musiikki ja luonto, joten ohjelmassa on luonnossa liikkumista ja musiikkia.  Leirillä on paljon ohjelmaa, joten toivomus on että perheissä elettäisiin tavallista elämää kansainvälisten nuorten kanssa.

– Niin kuin nyt yleensäkin, kun on vieraita. Harvoinhan sitä ihan vaan kotona möllötetään, voi tehdä retkiä lähikaupunkeihin, mökkeillä, mitä nyt kesään kuuluu.

Kiinnostuitko? Tarja Salomäki kertoo lisää ensi viikolla julkaistavassa Kulmilta-blogissa.

Susanna Mattila
Lammille.fi

 

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.