Lauantai 12.06.2021
Nimipäivät: Esko
Lammi
Pilvistä
16°C
Tuuli: 1 m/s E
 

Lammin laulu soi kokoaan suuremmin

Joskus muinoin noin neljänkymmenen laulajan kuoro, Lammin laulu esiintyi Lammin kirkossa 11 laulajan lauluryhmäksi kutistuneena. Suurena ja mahtavana kuoron esitelleen Reima Nummisen sanat täytyy käsittää sarkasmiksi. Nummisen kohdalla sarkasmi on ihan ymmärrettävää. Onhan hän ollut kuoron kantavia jäseniä jo vuosikymmenet ja nähnyt ja kokenut myös sen suuruuden päivät.

Lammin laulu esiintyi Saija Virran johdolla Lammin kirkossa.

Kuoro soi Lammin kirkossa kuitenkin paikoitellen kokoaan suurempana. Vaikka vahvistus ei olisi pahitteeksi millekään äänialalle, kuulosti kuoro tasapainoiselta. Etenkin miesäänet ilahduttivat jämäkyydellään. Ohjelmassa oli ilahduttavasti uutta ja tuttua, painottuen uuden puolelle. Reima Nummisen ja Erkki J. Vilénin sooloesitykset sekä Reijo Mikkolan ja Saija Virran esittämä duetto toivat mukavaa vaihtelua ohjelmaan. Kuoroa säesti taitava pianisti Ulla Wirtanen, jonka sävykästä soittoa oli ilo kuunnella.

Konsertissa kuultiin myös kaksi sooloa ja yksi duetto. Sen esittivät Reijo Mikkola ja Saija Virta. Konsertin pianisti oli Ulla Wirtanen.

Lammin laulun jokaista laulajaa täytyy onnitella hyvän harrastuksen valinnasta ja ylläpitämisestä Lammilla. Kuorolaulun hyvät puolet näkyvät ja tuntuvat elämässä, ja laulamisen ilo välittyi yleisölle. Uusien kuorolaisten hankintaan on syytä kuitenkin ryhtyä. Rekrytoinnin agumentteina voi käyttää kuorolaulun tuomia monia hyviä puolia: terveys kohkenee, aivot aktivoituvat ja vireys paranee, oppiminen helpottuu, yhteisöllinen ja halpa harrastus tuo iloa elämään ja musiikin hyvää tekekevän voiman lisääntyminen omassa elämässä. Perusteluiksi voi tulostaa joitain niistä lukuisista tutkimuksista, joita musiikin vaikutuksista ihmiselle on tehty.

Laulamalla voi myös tehdä hyvää muille. Tämänkin konsertin tuotto meni lyhentämättömänä Lammin seurakunnan diakonia-avustuksiin.

Susanna Mattila
Lammille.fi

Juttu on lyhennelmä Kulttuurikytän blogikirjoituksesta, jonka voit lukea kokonaisuudessan Kulttuurikiikarista >>

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.