Keskiviikko 27.01.2021
Nimipäivät: Viljo
Lammi
Sumua
-2°C
Tuuli: 2 m/s PL
 

Lammin Evonkävijät ottaa varaslähdön Nälkäpäiväkeräykseen

Nälkäpäivä on Suomen Punaisen Ristin keräys, joka järjestetään joka vuosi syyskuussa. Tänä vuonna Nälkäpäivän keräysaika on 26.-28.9.2019. Partiolippukunta Lammin Evonkävijät on mukana lipaskerääjinä, mutta partiolaiset ottavat varaslähdön ja aloittavat keräyksen jo huomenna keskiviikkona 25.9.2019.

Partiolaiset odottavat lahjoituksia K-market Mallaksen ja S-market Lammin ovien läheisyydessä. Kerääjät tunnistat Nälkäpäivän keräyslippaista. Partiolaiset ovat keräämässä klo 17-20.

Nälkäpäivän äiti oli pälkäneläinen vapaaehtoinen Mailis Korhonen, joka keksi idean ”kaikkien pälkäneläisten rahankeruutalkoista” vuonna 1980. Tapahtuma laajeni nopeasti koko maahan, ja nykyisin se järjestetään lähes jokaisella Suomen paikkakunnalla.

Ensimmäinen Nälkäpäivä järjestettiin Itä-Afrikan nälänhädän uhrien auttamiseksi, siitä syntyi nimi Nälkäpäivä. Silloin Nälkäpäivänä kannustettiin halukkaita syömään kevyesti yhtenä päivänä ja lahjoittamaan säästyneet varat keräykseen. Nykyään Nälkäpäivää voi viettää haluamallaan tavalla, eikä herkuttelukaan ole kiellettyä. Nälkäpäivän idea ei ole, että kaikilla olisi nälkä vaan se, että kaikilla olisi ruokaa.

Nälkäpäivänä kerätään sitomattomia varoja Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastoon. Varoja ei sidota etukäteen tiettyyn kohteeseen. Siksi varoja voidaan käyttää nopeasti siellä, missä avun tarve on suurin.

Juuri nyt apua tarvitaan esimerkiksi Syyriassa, jossa sota riehuu jo yhdeksättä vuotta. Nälkäpäivänä kerätyillä varoilla pystytään toimittamaan syyrialaisille ihmisille materiaalista hätäapua kuten huopia, makuualustoja, vettä, ruokaa, vaatteita sekä hygieniatarvikkeita.

Tämän vuoden kampanjassa nostamme esille erityisesti puhtaan veden puutetta, minkä vuoksi joka tunti kuolee 33 lasta. Ilman vettä ei ole elämää, ja vesi onkin lähes aina mukana katastrofi – ja kehitysyhteistyössämme.

Suomessa Nälkäpäivään lahjoitetuilla varoilla autetaan tulipalon uhreja ja ylläpidetään valmiutta auttaa onnettomuuksissa. Vuonna 2018 Punainen Risti auttoi 116 tulipalotapauksessa ympäri Suomen. Kotinsa menettäneet tarvitsevat apua välttämättömiin hankintoihin hammasharjasta lähtien. Punainen Risti antaa myös henkistä tukea onnettomuuksien uhreille ja heidän läheisilleen.

Katastrofirahaston varoja käytetään myös Vapaaehtoisen pelastuspalvelun auttamisvalmiuteen. Vapaaehtoiset auttavat viranomaisia esimerkiksi kadonneiden etsinnöissä ja suurissa onnettomuuksissa. Lisäksi SPR:n vapaaehtoiset auttavat talvimyrskyistä ja helleaalloista kärsiviä vierailemalla vanhusten luona ja jakamalla avustustarvikkeita sähkökatkojen aikana.

Lammille.fi

Nälkäpäivän keräykseen voi osallistua myös Mobile Payllä, jos kukkarosta ei löydy sopivaa kolikkoa. Kuva: SPR/Benjamin Suomela

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.