Maanantai 10.08.2020
Nimipäivät: Lauri, Lasse, Lassi
Lammi
Selkeää
19°C
Tuuli: 3 m/s P
 

Lammi-viikon ohjelma täydentyi viime metreillä

Kymmenes Lammi-viikko on ylittänyt puolen välin, ja edessä on vielä monta mielenkiintoista tapahtumaa. Tänään torstaina Lammin Evonkävijät ja partiosta kiinnostuneet kokoontuvat syyskauden avaukseen Kalevala-puistoon ja sitä ennen Jukka Lindfors pelaajakavereineen antavat tyylinäytteitä pickleball-pelistä Konnarin liikuntasalissa. Peliä pääsee myös kokeilemaan.

Viime hetkillä ennen viikon alkamista viikon ohjelma täydentyi vielä uusien lammilaisten illalla, jota vietetään toritapahtuman yhteydessä ja Peltolehdossa. Toritapahtumassa uusia lammilaisia kutsutaan erityisesti tutustumaan vaikuttamisen pöytään, jossa lammilaiset yhdistykset kertovat toiminnastaan ja siitä, miten kotikulmien asioihin voi Hämeenlinnassa vaikuttaa myös yhdistystoiminnan kautta.

Uusien tai uudeksi lammilaiseksi itsensä tuntevien ilta jatkuu Peltolehdossa, jossa uusien lammilaisten on mahdollista tavata toisiaan. Samalla voi täyttää Lammin Kotiseutulehden kyselylomakkeen. Lomakkeen täyttäneiden kesken arvotaan yhdet villasukkakilpailuun osallistuneet sukat.

Sydänlammin kyläyhdistyksen ideoiman vaikuttamisen pöydän kattavat ainakin Sydänlammin kyläyhdistys ja Lammi-Seura. Lykkyläiset tuovat torille ilmoitustaulun, josta voi lukea uudesta kulttuuriyhdistyksestä ja sen toiminnasta. Ilmoitustauluun muutkin yhdistykset voivat tuoda nähtäville esitteitään.

Sydänlammin kyläyhdistyksen vieraaksi vaikuttamisen pöydän ääreen tulee Hämeenlinnan kaupunkirakennelautakunnan puheenjohtaja Pasi Vesala. Hänen kanssaan voi keskustella kaupunkirakenteeseen liittyvistä asioista. Kaupunkirakenteelle kuuluvat muun muassa kaavoitus, kaupunkiympäristön suunnittelu, rakentaminen ja ylläpito, liikenne- ja tieasiat. Sydänlammin kyläyhdistys arpoo taiteilija Anne Konttisen kehystetyn akvarellityön osallistuneiden kesken.

Toritapahtuman päätteeksi lammilaisen luomumaitotilan emäntä, tangokuningatarkilpailujen semifinalisti ja The Voice of Suvirannassa kolmanneksi itsensä laulanut Titta Malinen tulee esiintymään Kimmo Vuorisen kanssa. Luvassa muun muassa tangon taikaa teemalla Hiljainen tango sateessa soi. Tanssiminen on sallittua, mikäli asfalttipihalla onnistuu.

Kolmas viime hetkien lisäys Lammi-viikolle on taiteilija Petri Silvosen ateljeen avoimet ovet. Taiteilijan työtilaan ja työskentelyyn pääsee tutustumaan taiteiden illassa klo 19 alkaen ja Petri on luvannut pitää ovet avoinna aina klo 23 saakka. Työtilat ovat Lamminraitti 29 asunto 12.

Petri Silvonen Peltolehdossa

Petri Silvosen töitä on esillä Peltolehdon näyttelyssä, mutta perjantaina hänen töihinsä ja työskentelyynsä voi tutustua hänen ateljeessaan Lamminraitilla. Kuvassa hän rakentaa Peltolehdon näyttelyä viime toukokuussa. Kuva: Susanna Mattila

Lammi-viikon tapahtumissa kuvattuja valokuvia ja videoita kannattaa julkaista somessa tunnisteella #Lammiviikko2019. Kuvia voi myös lähettää Lammin Kotiseutulehden sähköpostiosoitteeseen, jolloin niitä voidaan julkaista Lammi-galleriassa.

Lammille.fi

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.