Lauantai 09.12.2023
Nimipäivät: Anna, Anne, Anni, Anu, Anneli

Tuuli:
 

Lammi-viikko kutsuu laulamaan ja löytöilemään

Lammi-viikko on nuorentanut ilmettään uusilla tapahtumilla. Lammi-viikolla muun muassa löytöillään, pelataan roolipelejä, maalataan katutaidetta ja lauletaan yhdessä. Lammi-viikkoa vietetään ensi viikolla osana Suomi 100 -tapahtumien ketjua. Lammi-viikon teemana on tänä vuonna Lasten ja nuorten Lammi – eilen, tänään ja huomenna.

Teema näkyy viikon ohjelmassa monin tavoin. Koko viikon ajan on esillä lasten taidetta Lammin uimahallilla. Työt on taiteilut Lammin seurakunnan päiväkerhoissa. Lammin kirjastolla on esillä Lapset ensin – MLL Lammin yhdistyksen vaiheita satavuotisessa Suomessa -näyttely koko viikon ajan. Kouluilla on omaa Lammi-viikkoon liittyvää ohjelmaa koulupäivien aikana.

Lasten ja nuorten toivotaan ikuistavan Lammia valokuvin. Valokuvauskilpailun järjestää Lammi-viikon toimikunnan kanssa yhteistyössä Lammin Kotiseutulehti, joka juhlii tänä vuonna 50-vuotista taivaltaan.

Mitä kaunista, hassua, kivaa tai outoa sinä tiedät Lammilta? Millainen on sinun mielikuvasi Lammista vuonna 2017? Ota siitä valokuva ja lähetä Lammi-viikon valokuvauskilpailuun! Lammi-viikon valokuvauskisa on tarkoitettu kaikille valokuvauksesta kiinnostuneille.

Mitä kaunista, hassua, kivaa tai outoa sinä tiedät Lammilta? Millainen on sinun mielikuvasi Lammista vuonna 2017? Ota siitä valokuva ja lähetä Lammi-viikon valokuvauskilpailuun! Lammi-viikon valokuvauskisa on tarkoitettu kaikille valokuvauksesta kiinnostuneille.

Kilpailussa on viisi sarjaa, joista neljä lapsille ja nuorille ja yksi aikuisille. Koululaisten sarjoja on kolme, 1–3 -luokkalaisille, 4–6 -luokkalaisille ja 7–9 -luokkalaisille. Opiskelijoille, lukiolaisille ja muissa toisen asteen oppilaitoksissa opiskeleville sekä aikuisille omansa.

– Lammi-viikolla on aiemmin järjestetty esimerkiksi Lammi-aiheinen tietokilpailu ja piirustuskilpailu koululaisille. Tänä vuonna halusimme laajentaa kilpailun koskemaan myös aikuisia Suomi 100 -hengessä, kertoo Lammi-viikon toimikunnan puheenjohtaja Pirjo Sandelius.

Valokuvat tulevat näkymään Lammin Säästöpankin näyteikkunassa diaesiytyksenä näytöllä, joka saadaan lainaan Radio-TV Westerlundilta. Valokuvista ei valita parhaita, vaan jokaisessa sarjassa arvotaan yksi palkinto. Valokuvia voidaan myöhemmin käyttää esimerkiksi tulevien Lammi-viikkojen mainonnassa ja esitteissä sekä Lammin Kotiseutulehden kuvituksena.

Palkinnot arvotaan Lammi-viikkoa seuraavalla viikolla, ja voittajat julkaistaan Lammille.fissä sekä Lammilaiset -Facebook-sivustolla.

Lammi-löytöily on uusi tapahtuma, jonka järjestää Lammin Suomi 100 -toimikunta ja Lammin kirjasto. Hämeenlinnan kirjaston sivuilla julkaistaan joka päivä maanantaista perjantaihin uusi kartta, johon löydettävä rasti on merkitty @-merkillä. Rastin löytämisaikaa on vain se yksi päivä, jolloin kartta on julkaistu. Uusi kartta tulee näkyviin klo 9 ja etsimisaika loppuu klo 21.

– Kun rasti löytyy, kirjoita purkista löytyvään lokikirjaan nimesi. Purkista löytyy pieni tehtävä, joka täytyy tehdä. Purkki täytyy jättää samaan paikkaan, mistä se löytyikin. Löytöilyyn osallistuneiden kesken arvotaan palkintoja. Arvontaan osallistutaan palauttamalla vastauslomake Lammin kirjastoon elokuun loppuun mennessä, kertoo Päivi Ruuskanen Lammin kirjastolta.

Lammi-löytöily on uusi kiva koko perheen ohjelmanumero Lammi-viikolla. Ensimmäinen kartta julkistetaan Hämeenlinnan kirjaston nettisivuilla maanantaina klo 9. Aikaa rastin löytämiseen on klo 21 saakka. Kuva: Päivi Ruuskanen

Lammi-löytöily on uusi kiva koko perheen ohjelmanumero Lammi-viikolla. Ensimmäinen kartta julkistetaan Hämeenlinnan kirjaston nettisivuilla maanantaina klo 9. Aikaa rastin löytämiseen on klo 21 saakka. Kuva: Päivi Ruuskanen

Lammi viikko alkaa maanantaina teemaan sopivasti Tarinataikureiden esityksellä Konnarin koululla. Lastenteatteriesitykseen on vapaa pääsy ja se sopii kaikille lapsille ja lapsenmielisille. Järjestäjinä ovat Konnarin koulu, Lammin kirjasto ja MLL:n Lammin yhdistys.

Tiistaina jatketaan lasten ja nuorten teemalla, kun Hämeenlinnan nuorisopalveluiden johdolla maalataan katutaidetta Hakkalan koululla. Katutaidetta kaikille alkaa klo 15 ja päättyy klo 19. Samana iltana vietetään myös iltaa Lammin museolla Lammi-Seuran järjestämänä.

Viime vuonna katutaidetta syntyi Turvantalon pihaan. Tänä vuonna Hakkalan koulun piha täyttyy katumaalareiden maalauksista Hämeenlinnan nuorisotoimen johdolla. Kuva: Susanna Mattila

Viime vuonna katutaidetta syntyi Turvantalon pihaan. Tänä vuonna Hakkalan koulun piha täyttyy katumaalareiden maalauksista Hämeenlinnan nuorisotoimen johdolla. Kuva: Susanna Mattila

Tiistaina kokoontuu myös kirjallisuuspiiri käsitöiden ystäville klo 17. Aiheena Lammi-viikon tapaamisessa on Kesän satoa. Puoli kuudelta kajahtavat yhteislauluna iskelmät Hoivakoti Saarnissa, Evon kyläyhdistyksen johdolla. Puoli seitsemältä alkaa Etelä-Hämeen luonnonsuojelupiirin järvikoulu Untulan uimarannalla.

Keskiviikkona kaikki ovat tervetulleita Turvantalolle yhteiseen lauluhetkeen. Reima Numminen laulattaa lauluja itsenäisyyden vuosikymmeniltä. Viime vuonna Lammin kirjastolla suuren suosion saaneessa yhteislaulutilaisuudessa on mukana myös viime vuotiseen tapaan Lammin soittokunta. Laulamaan pääsee klo 18 alkaen.

Keskiviikkoilta on myös taiteiden yö, sillä klo 22 kuullaan Sata sanaa Suomesta Hakkalan koulun pihalla. Ne esittää Lammin Eläkkeensaajien näytelmäryhmä Vyhtöin.

Torstaina tanssitaan Untulassa Lavista klo 17, ohjaajana on Päivi Kankaanmäki. Samana iltana Lammin Evonkävijät aloittavat kautensa ja kutsuvat kaikki partiolaiset, niin uudet kuin vanhatkin mukaan Kalevala-puistoon.

Perjantaina on vuorossa Hämeenlinnan nuorisopalveluiden järjestämä roolipeli-ilta. Pelit aloitetaan klo 15 ja jatketaan aina 19 saakka. Kuudelta alkaa perinteinen Lammin seurakunna järjestämä Lammi-viikon konsertti Lammin kirkossa. Esiintymään tulee Pekka Laukkarinen trioineen. Lempparikonsertti on tarkoitettu paitsi lapsille, myös lapsenmielisille.

Lauantaina pelataan pesistä heti aamulla, Lammin Lujan pesispuulaaki pelataan klo 9 alkaen Hakkalan kentällä. Lauantai on myös toripäivä, sillä Vilkkilän kyläyhdistyksen Maalaistori avautuu klo 12 Vilkkilän seurantalolla. Päivä päättyy Vanaja Big Bandin konserttiin Untulassa. Konserttiin 5 euron pääsymaksu ja Sydänlammin kyläyhdistyksen kahviossa voi nauttia virvokkeita.

Sunnuntaina jatketaan liikunnallisella teemalla. Tapiola-tempaus käynnistyy Riikosissa klo 11. Tarjolla on liikuntaa yhdessä ja lounasruokaa. Sunnuntaina tutustutaan Lammin hautausmaahan Hautausmaakävelyllä, kotiseutuneuvos Kaisu Koskuen johdattelemana alkaen klo 11.30. Kävelyn päätteksi tai lomassa kuullaan perinteinen Tapulisoitto, joka alkaa klo 12.30.

Lammi-viikko päättyy Athos-Säätiön luostarikeskuksen avoimien ovien päivään ja konserttiin klo 14, jossa esiintyy Bel Canton ystävät ry:n laulajia pianistinaan Markku Helko. Susanna Mattila, Helena Lohela, Susanna Ruuttunen, Ossi Vehkakoski ja Susanna Ruuttunen esittävät oopperakohtauksia tunnetuista oopperoista sekä solistiosia Rossinin messusta Le Petite Messe Solennelle. Konserttiin on vapaa pääsy. Ohjelmalehtisten myynnillä kartutetaan Athos-Säätiön flyygelirahastoa.

Lammi-viikkoa vietetään 21.–27.8.2017. Tarkemman ohjelman löydät Lammilaiset -Facebooksivuston tapahtumista tai tästä linkistä klikkaamalla.

Lammille.fi

 

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.