Tiistai 26.09.2023
Nimipäivät: Kuisma

Tuuli:
 

Lammi-viikko juhlistaa pitäjän ainutkertaisuutta

Pauli Riihilahti ja Aimo Saarinen vetivät Peltolehdon salin ääriään myöten täyteen Lammi-viikon 2019 alkajaisiksi. Kuva: Lammille.fi arkisto / Susanna Mattila.

Lammi-viikkoa 2023 vietetään koko ensi viikko eli 21.-27.8.2023.

Sirkusta, musiikkia ja teatteria yhdistelevä taiteilijaryhmä Säilättäret esiintyy Untulan lavalla maanantaina.

Kuudelta alkava esitys on nimeltään Läpi kesäillan valssin. Se on kunnianosoitus tanssilavoille ja tanssilavakulttuurille.

Puolen tunnin esitys on tehty Hämeen Kulttuurirahaston tuella. Tilan tarjoaa Lammin kulttuuriyhdistys Lykky ry ja buffetin tapahtumaan järjestää Sydänlammin kyläyhdistys. Käteistä rahaa mukaan.

Maanantai-iltana nuorisolle on tarjolla vohveleita Nuorisotila Norpassa Hakkalan koululla.

Nuorisopalvelujen, Hämeenlinnan seudun 4H-yhdistyksen ja Lammin kirjaston järjestämään iltaan ovat tervetulleita kaikki 13-17-vuotiaat nuoret.

Tiistai-iltana syvennytään katselemaan vanhoja valokuvia Lammin kirjaston monitoimitilassa. Metsätalouden koulutuspäällikkö Antti Sipilä luennoi ja kertoo tarinoita Evolta. Ohjelma kestää puolisentoista tuntia ja tilaisuuden järjestää Lammin Lykky yhdessä kirjaston kanssa.

Keskiviikkona ohjelmaa on vauvasta vaariin. Aamupäivällä kirjastolla on moniaistillinen satutuokio, iltapäivällä Lammin Pellavakodissa avoimet ovet ja illalla katsellaan kirjastolla elokuvaa ja lauletaan lopuksi karaokea ja yhteislauluja.

Kirjastolla on Sydänlammin kyläyhdistyksen buffetti, jonka tarjottavia varten kannattaa jälleen varata käteistä rahaa hieman mukaan.

Pellavakodin tilaisuuden tulee avaamaan sosiaaliturvaministeri Sanni Grahn-Laasonen.

Torstaina vietetään perinteistä Partiolippukunta Lammin Evonkävijöiden syyskauden avausta Untulan ravintolarakennuksessa.

Uusien jäsenten ilmoittautumisia otetaan vastaan ja sovitaan kokousaikatauluista. Iltaa vietetään ystävyysteemaisen valokuvasuunnistuksen merkeissä.

Perjantai on perinteisesti ollut Lammin seurakunnan konsertin ajankohta, ja niin tänäkin vuonna.

Lammilaisvoimin toteutettu konsertti on nimetty Idylliseksi iltakonsertiksi. Siinä esiintyvät Johanna Rantanen, Marjaana Viitala ja Hanna-Leena Toivola. Ohjelmamaksu on 10 euroa.

Lauantaiaamu on pyhitetty Lammin kansallislajille pesikselle. Puulaakiturnaus käynnistyy yhdeksältä Hakkalan kentällä. Turnauksen järjestelyistä vastaa Lammin Luja.

Lauantaina myös kirppistellään, kun valtakunnallinen siivouspäivä osuus Lammi-viikon lauantaihin.

K-market Mallaksen sivuparkkis on varattu kirppismyyjien käyttöön. Paikkamaksuja ei ole, ja paikat täytetään saapumisjärjestyksessä alkaen kello 8.30. Kauppias on luvannut tarjota kaikille myyjille kahvit.

Lammi-viikko päättyy sunnuntaina Lammin soittokunnan Tapulisoittoon Lammin kirkossa.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.