Maanantai 21.10.2019
Nimipäivät: Ursula
Lammi
Pilvistä
3°C
Tuuli: 5 m/s LPL
 

Lammi valmistautuu 49. Pellavamarkkinoihin

Lammin 49. Pellavamarkkinat eivät ole mitkään välimarkkinat, vaikka vuoden päässä siintää 50-vuotisjuhlavuoden markkinat. Markkinorganisaation tiedottaja Pekka Kääriäinen muistuttaa, että kun tarpeeksi kauas mennään historiassa, niin ensimmäiset Pellavamarkkinathan pidettiin jo 1800-luvulla.

“Yhtä vanhaa yhtäjaksoisesti järjestettyä kesätapahtumaa ei heti tule mieleen toista,” hän sanoo.

Pellavamarkkinoiden teemana on tänä vuonna Maaseutupalvelut. Kuva: Susanna Mattila

Pellavamarkkinoiden teemana on tänä vuonna Maaseutupalvelut. Markkinaisäntä Jere Rauhala kertoo miettineensä, että palveluiden merkitys on korostunut vuosien saatossa ja niistä on tullut merkittävä osa lammilaista yritystoimintaa. Rauhalan mukaan teema kattaa kaikki mahdolliset palvelut, joita voidaan tuottaa maaseudulla.

“Maaseudulla on monenlaisia palveluja ja palveluntarjoajia, ei edes tiedetä minkälaisia palveluja on olemassa. Niitä voivat olla kaikki lähellä tuotetut palvelut, joista raha jää kylälle. Esimerkiksi rakennus-, polttopuu- ja vaikka kotihoidon palvelut, ja nyt ne olisi tarkoitus saada kaikki esille Pellavamarkkinoille,” Rauhala sanoo.

Markkinoiden ohjelman avaa perinteiseen tapaan Lammin Soittokunta, joka esiintyy myös myöhemmin päivällä. Päälavalla kuullaan LC Lammin presidentin, Kari Kääriän puhe ja lavalla esiintyvät Heidi Kyrön lauluoppilaat Kalle Penttilän säestyksellä. Markkinat ovat jälleen osa Hämeen Sanomien tähtitapahtumia. Esiintyjinä ovat lisäksi muun muassa Elli Marian hulashow, Tanssiseura Baunssi muutaman vuoden tauon jälkeen ja  LASBin pelaajia on paikalla jakamassa nimikirjoituksia ja tapaamassa faneja.

Markkinoilla valitaan Lammin sahtimestari, joka pääsee edustamaan Lammi sahdin valmistuksen SM-kilpailuun Hartolaan elokuun 3. päivänä. Markkinoilla paljastetaan vuoden lammilainen tuote ja julkistetaan LC Lammin vuoden kulttuuri- ja liikuntapalkinnon saajat.

“Perinteiset hirrensyöksykilpailut ovat tietenkin ohjelmassa ja muut kenttäpelit,” kertoo ohjelman koonnut Erkki J. Vilén.

Pellavamarkkinat on Lammin suurin yleisötapahtuma, ja sen järjestelyistä vastaa LC Lammin lisäksi lukuisa joukko lammilaisia yrityksiä, yhteisöjä ja yksityishenkilöitä. Myös markkinamyyjiä on Hakkalan koulun kentällä ja ympäristössä useampi sata. Kentän laidalle pystytetään jälleen myös perinteinen sahtiteltta.

Pellavamarkkinoiden tehotiimin Pekka Kääriäinen, Jere Rauhala, Erkki J. Vilén ja Kari Kääriä ovat iloisia uusista elementeistä Pellavamarkkinoilla. ARS Peltolehto -näyttely on avoinna markkinavieraille, lisäksi Lammin kotiseutu- ja kulttuuriyhdistys pitää kunnantalolla avoimet ovet kello 12.-14 markkinapäivänä. Kuva: Susanna Mattila

Hakkalan koululle pystytetään jälleen lammilaisten taiteentekijöiden myyntinäyttely, jonka koordinoimisesta vastaa Aki Pelkonen. Hakkalan koulun ruokalassa palvelee tuttuun tapaan Sydänyhdistyksen markkinaravintola.  Liikuntahallista löytyy kirppisosasto.

Lammin kirkko on avoinna yleisölle kello 11-17 ja Pellava- ja sahtimuseo on myös avoinna yleisölle kello 10-14. Uutena ohjelmanumerona on tutustumismahdollisuus Lammin entiseen kunnantaloon Lammin kotiseutu- ja kulttuuriyhdistyksen järjestämänä kello 12-14. Kunnantalossa työskennelleitä on lupautunut olemaan paikalla. Myös ARS Peltolehto 2019 kesänäyttely on avoinna kello 10-15. Näyttelyssä on esillä lähinnä lammilaissyntyisten taiteilijoiden töitä. Muun muassa Antero Koskinen tuo neljä kiviveistostaan näyttelyyn. Ilmainen markkinatraktori kiertää markkina-alueen ja S-market Lammin ja K-marketin parkkipaikkojen väliä nonstoppina klo 9.45-14.30.

Markkinoiden kotisivut ovat uudistuneet. Sivuilta löytyy valokuvia ja tarinoita menneiltä vuosilta. Markkinamyyjät voivat halutessaan varata paikkansa suoraan kotisivujen kautta.

Lammille.fi

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.