Sunnuntai 28.05.2023
Nimipäivät: Alma
Lammi
Pilvistä
5°C
Tuuli: 3 m/s S
 

Lammi-Seura kutsuu museoon tiistaina

Tänä vuonna 60-vuottaan juhliva Lammi-Seura avaa museon ovet Lammi-viikon tiistaina klo 16. Juhlavuoden vuoksi seuran ja museon papereita on käyty tavallista tarkempaan läpi. Seuran jäsenet ovat muun muassa tutkineet museon vieraskirjoja vuosien varrelta.

– Sieltä löytyy monen tutun lammilaisen käsialanäytteitä vuosien takaa, kun on pieninä koululaisina käyty tutustumassa museoon. Oman allekirjoitukseni löysin kahdelta kerralta ja monta monta muuta tuttua nimeä. Kannattaa tulla selaamaan vieraskirjoja, josko sieltä löytyisi oma nimi kirjoitettuna vuosia sitten, kertoo Lammi-Seuran puheenjohtaja Tarja Mattila.

Niin Pellava- ja sahtimuseon kuin monen muunkin kotiseutumuseon kesän aukioloajat voi nyt tarkistaa Linnaseudun netistä tai Facebookista. Kuva: Susanna Mattila

Niin Pellava- ja sahtimuseo on avoinna Lammi-viikolla tiistaina klo 16–20. Kuva: Susanna Mattila

Lammi-Seura on perustettu vuonna 1957. Sen tehtävä on vaalia lammilaista historiaa ja perinteitä. Seuralla on omistuksessaan ja se ylläpitää kolmea museorakennusta esinekokoelmineen. Seura on Lammin kotiseutulehden taustayhteisö, sekä julkaissut Lammin Suojeluskunnan- ja Lottahistorian ja lammilaisen runoilija Mauno Kiiskin runokirjan. Lammi-Seuran 60-vuotisjuhlat on tarkoitus viettää marraskuussa.

Lammin kotiseutumuseo, Pellava- ja sahtimuseo on avoinna Lammi-viikolla tiistaina 22.8. klo 16–20. 

 

Lammille.fi

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.