Lauantai 03.06.2023
Nimipäivät: Orvokki, Viola
Lammi
Verrattain selkeää
3°C
Tuuli: 3 m/s NW
 

Kuudes Lammin taidekesä on entistä monipuolisempi

Yksityiskohta Petri Silvosen maalauksesta Gambiitti III, öljyväri, 2022.

Kuudes Lammin taidekesä -taidenäyttely on tänä kesänä entistä monipuolisempi taide-elämys Lammin kirkonkylässä. Esille tulee 16 taiteilijalta muun muassa tekstiilitaidetta, keramiikkaa sekä aikaisempien vuosien tapaan maalauksia, piirroksia ja akvarelleja sekä digitaalisia piirroksia. Myös Lykky ry:n omistukseen siirtyneet Arvo Koiviston veistokset ovat esillä tänäkin kesänä.

– Liikenneympyrään rakennettavan taideteoksen pienoismalli julkistetaan Lammin Pellavamarkkinoilla ja se on esillä markkinapäivänä markkinoiden taideosastolla Hakkalan koululla. Markkinoiden jälkeen pienoismalli siirtyy osaksi Lammin taidekesä 2022 -näyttelyä, kertoo näyttelytoimikunnan ja Lykky ry:n puheenjohtaja Petri Silvonen.

Taidenäyttely pidetään viime vuotiseen tapaan Lammin entisellä kunnantalolla ja se avataan kesäkuun puolessa välissä. Ovet ovat avoinna myös Pellavamarkkinapäivänä ja Lammi-viikon päätösviikonloppuna. Näyttelyyn pääsee tutustumaan myös aukioloaikojen ulkopuolella asiasta erikseen sopimalla.

– Tänä vuonna näyttely on avoinna useampana arkipäivänä kesäkuun puolella, heinäkuussa viikonloppuisin ja elokuussakin sopimuksen mukaan sekä Lammi-viikon toisena viikonloppuna, kertoo Silvonen.

Näyttelyssä on jälleen mukana uusia tekniikoita ja uusia taiteilijoita. Uusista taiteilijoista Katja Huhmarkangas tuo esille tekstiilitaidetta ja viime vuonna ensikertalaisena mukana ollut Kaija Marjatta Mäenpää keramiikkaa.

Lammin taidekesä -näyttelyssä debytoivia taiteilijoita ovat myös Tarja Blauberg, Olli Kokkonen, Piritta Malinen ja Riikka Mäkeläinen. Lisäksi esillä on Juha Karhulan (1955–2017) teoksia.

Näyttelyn taiteilijoilla on yleensä aina jonkinlainen linkki tai yhteys Lammiin. Monelle Lammi on koti- tai koulukunta, kesäpaikka tai mummola. Monet taiteilijoista ovat olleet mukana alusta asti. Lammin taidekesä on järjestyksessään kuudes. Ensimmäinen järjestettiin vuonna 2016 Turvantalolla, seuraavan kerran 2018 Peltolehdon talossa. Kulttuuriyhdistys on järjestävänä tahona neljättä kertaa.

Lammin taidekesä 2022 -taidenäyttelyn taiteilijat:

Tarja Blauberg, Katja Huhmarkangas, Wilma Karjalainen, Juha Karhula, Olli Kokkonen, Anne Konttinen, Jarmo Kukkonen, Piritta Malinen, Kaija Marjatta Mäenpää, Riikka Mäkeläinen, Eero Pöyhtäri, Linda Silvonen, Petri Silvonen, Eeva-Kaisa Takala, Emma Vuoritie, Tapio Välikylä.

  • Lammin taidekesä 2022 -taidenäyttely avautuu entisellä kunnantalolla osoitteessa Evontie 10 kesäkuun 16. päivänä. Avajaispäivänä näyttely on avoinna klo 18–20, kesäkuussa klo 15–19 (erikseen ilmoitettavat arkipäivät) ja kesäkuussa ja heinäkuussa viikonloppuisin klo 11–14. Elokuussa avoinna tilauksesta ja Lammi-viikon päätösviikonloppuna. Pellavamarkkinapäivänä näyttely on avoinna klo 9–15.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.