Tiistai 28.11.2023
Nimipäivät: Heini, Kaisla

Tuuli:
 

Kurjet voittivat Luonto ja vesi -teemavuoden valokuvakisan

Luonto ja vesi -teemavuoden valokuvakisaan osallistui 1051 kuvaa, joista Juhani Ojalan ”Kevät roikkuu ilmassa” valikoitui yleisöäänin voittajaksi.

Ojalan voittokuvassa Kurjet ovat laskeutumassa. Kuva:

Juhani Ojalan voittokuvassa Kurjet ovat laskeutumassa. Kuva: Juhani Ojala

Hämeenlinnan kaupunki ja Kylistä pitäjiin -hankeLuonto ja vesi -teemavuoteen liittyvän valokuvauskilpailun. Kilpailu päättyi marraskuun lopussa. Kilpailu järjestettiin vuodenaikojen mukaan osakilpailuina: talvi, kevät, kesä ja syksy. Kaikkiaan osakilpailuihin osallistui 1051 kuvaa reilulta parilta sadalta kuvaajalta.

Finaaliäänestys kiinnosti hämeenlinnalaisia. Jokaisen osakilpailun palkitut osallistuivat finaaliin, jossa kaikki saivat äänestää voittajakuvaa joulu-tammikuussa.

Ääniä annettiin 544 ja äänestyksen voitti Juhani Ojalan kurkikuva ”Kevät roikkuu ilmassa.” Ojalan kuva sai 88 ääntä. Hän saa palkinnoksi 300 euron lahjakortin valokuvausliikkeeseen. Palkinto luovutettiin kaupungin syntymäpäiväjuhlassa Verkatehtaalla eilen torstaina.

Toiseksi eniten ääniä sai Minna Lepolan Hauhon Kotkonharju (76) ja kolmanneksi eniten Jonna Pöystilän Metsälammen rannalla (70 ääntä).

Kuva Hauholta, Kotkolanharjulta

Minna Lepolan kuva Hauholta, Kotkonharjulta sai toiseksi eniten ääniä. Kuva: Minna Lepola

Valokuvakisa toi esiin Hämeenlinnan kauneuden
Valokuvakisan tuomaristoon kuuluviat kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Rautio, juhlavuosien projektipäällikkö Antti Vihinen, valokuvaaja Markku Wiik, puheenjohtaja  Jouni Lehtonen Linnaseutu ry, kyläkoordinaattori Johanna Henttinen Linnaseutu ry ja pääsihteeri Sanni Manninen-Johansen Vanajavesikeskus. Valokuvakilpailun käytännön järjestelyistä vastasi Hämeenlinnan kaupungin viestintäyksikkö.

Tuomaristo oli erityisen tyytyväinen, että koko Hämeenlinna oli edustettuna kuvien muodossa. Kilpailu keräsi mukaan hyvin eritasoisia kuvaajia, ammattilaisista harrastajiin.
Valokuvakisa toi Hämeenlinnasta esiin kaupungin kauneutta eri vuodenaikoina. Erilaiset vesikuvat olivat vahvasti esillä teemavuoden mukaan. Eniten kuvattiin Hämeen linnaa ja Aulankoa.

– Kuvat ovat hienoja ja edustavat hämäläisiä kevään värejä. Luonnon monimuotoisuus niin kaupunkiympäristössä kuin maaseudullakin nousi kuvissa esille. Monet kuvat kätkivät taakseen myös symboliikkaa ihmisen toiminnasta ja Hämeenlinnan kaupungin kulttuurihistoriasta, tuomarit totesivat.

Kaikki kisaan osallistuneet kuvat ovat nähtävillä kaupungin Facebook-sivulla. Kaupunki käyttää voittajakuvia viestinnässään.

Jonna Pöystilän kuva sai kolmanneksi eniten ääniä. Kuva: Jonna Pöystilä

Jonna Pöystilän kuva sai kolmanneksi eniten ääniä. Kuva: Jonna Pöystilä

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.