Lauantai 03.06.2023
Nimipäivät: Orvokki, Viola
Lammi
Verrattain selkeää
3°C
Tuuli: 3 m/s NW
 

Kolmasluokkalaisista yli tuhannen lapsen suurkuoro

Hämeenlinnan, Janakkalan ja Hattulan 3.-luokkalaisten kevätlukukausi huipentuu huhti-toukokuussa Poika, joka katseli puiden latvoja -suureen kuorokonserttiin Projekti on osa virallista Suomen itsenäisyyden 100-v juhlavuoden ohjelmaa.

Kolmasluokkalaisista muodostetaan jälleen suurkuoro. Kuva vuoden 2016 konsertista. Kuva: Riikka-Leena Puistola

Kolmasluokkalaisista muodostetaan jälleen suurkuoro. Kuva vuoden 2016 konsertista. Kuva: Riikka-Leena Puistola

Kevään 2017 kokonaisuus toteutetaan suurena, yli tuhat lasta mukaan tempaavana projektina, sillä mukana ovat Hämeenlinnan, Hattulan ja Janakkalan 3.-luokkalaiset. Kaikki lapset ovat harjoitelleet koko lukuvuoden aikana saman kokonaisuuden, mutta joka kunnassa järjestetään oman kunnan juhlallinen konserttikokonaisuus.

Lapset yhdessä esittävät Sibelius -opiston oppilaista koostuvan kamariorkesterin kanssa Suomen satavuotiasta historiaa siivittäneitä kappaleita, Sibeliuksen teoksia unohtamatta. Kuoroa johtaa projektin taiteellinen johtaja, kuoropedagogi Ismo Savimäki.

Draamallisen kokonaisuuden on suunnitellut taidekasvattaja Taina Maria Savimäki yhdessä Sibelius -opiston opettajien kanssa. Visuaalisen ja valosuunnittelun on työstänyt valotaiteilija Juha Rouhikoski yhteistyössä teknikko Veikko Pullin kanssa.

Oppilaat ovat tutustuneet lukuvuoden aikana kuorolaulun perusteisiin ja harjoitelleet konserttikappaleet yhdessä Ismo Savimäen kanssa. Moniulotteisessa ja draamallisessa konsertissa kolmasluokkalaiset ovat pääosassa nauttien konserttikokemuksesta ja päästessään esiintymään toisilleen.

Konsertti on osa joka kunnan perusopetuksen omaa kulttuurikasvatussuunnitelmaa, Kulttuuripolkua. Konsertit videoidaan ja lähetetään livetaltioituna konserttipaikalta kouluihin, joissa muutkin oppilaat voivat osallistua Suomi 100 -juhlavuoden tunnelmaan yhdessä kunnan 3.-luokkalaisten kanssa. Hämeenlinnassa suuri kuoroprojekti toteutetaan tänä vuonna kolmatta kertaa.

Konserttikokonaisuudet kunnissa keväällä 2017 seuraavasti:

·         ke 26.4. klo 12.00 Hattula, lukion vanha sali (vapaa pääsy, tiedustele vapaita paikkoja kunnan tuottajalta)

·         to 27.4. klo 12.00 Janakkala, Tervakoski Seuratalo (vapaa pääsy, tiedustele vapaita paikkoja kunnan tuottajalta)

·         ke 10.5. klo 12.00 Hämeenlinna, Verkatehdas Vanajasali (lippuja myynnissä rajoitetusti)

Lippuja Vanajasalin konserttiin myydään vain noin 300 kpl, sillä oppilaat ja heidän opettajansa täyttävät melkein koko Vanajasalin. Lippuja voi ostaa Verkatehtaan lipunmyynnistä. Lipun hinta on 12€.

Vuoden 2016 konsertti täällä >>>

Konsertin tuottaa Lasten ja nuorten kulttuurikeskus ARX yhteistyössä Janakkalan ja Hattulan kunnan sekä Sibelius -opiston kanssa.

Lammille.fi

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.