Sunnuntai 28.05.2023
Nimipäivät: Alma
Lammi
Melkein pilvistä
3°C
Tuuli: 3 m/s S
 

Kohu-leirillä globaalikasvatusta ja ulkoilmabileitä

Yli 200 hämäläistä samoajaa, eli 15–18-vuotiasta partiolaista, suuntasi eilen torstaina Evolle Kohu-leirille. Leiri alkoi Riihimäeltä, josta siirryttiin Amazing race -tyylisesti kohti Evon leirialuetta.

Kohu-leirin on samoojaikäisten viimeinen leiri leiriläisinä. Kuva Roihun päättäjäisistä kesällä 2016, kuvannut Joel Forsman.

Kohu-leirin on samoajaikäisten viimeinen leiri leiriläisinä. Kuva Roihun päättäjäisistä kesällä 2016, kuvannut Joel Forsman.

Neljä päivää kestävällä Kohulla harjoitellaan muun muassa yösuunnistusta, kisaillaan, uidaan ja saunotaan. Nuorten itsensä kehittämä ohjelma pitää sisällään myös samoajabileet.

– Samoajaikäisille tämä on viimeinen oma leiri, jossa saa olla vain leiriläisenä, joten ohjelmasta on tehty mahdollisimman mukava, kuvailee tapahtuman toinen johtaja Veera Kohtamäki.

Partiolaiset rauhoittuvat leirillä myös vakavampien aiheiden äärelle, sillä osa ohjelmasta on toteutettu ulkoministeriöstä saadun rahoituksen avulla. Samoajien ohjelmassa käydään läpi muun muassa ihmisoikeuksia, rasismia ja medialukutaitoa. Tavoitteena on lisätä ymmärrystä globaaleista muuttoliikkeistä ja luoda nuorille valmiudet osallistua esimerkiksi monikulttuurisuudesta käytävään yhteiskunnalliseen keskusteluun ja toimintaan.

Partioleirit toteutetaan pääosin vapaaehtoisten voimin. Kohu-leiriä onkin ollut tekemässä noin 40 partiolaista, joista suuri osa on 18–22-vuotiaita vaeltajia. Myös leirinjohtajat ovat parikymppisiä partionuoria.

– Olin itse kolme vuotta sitten Kohulla. Sain sieltä nykyiset parhaat kaverit, joten halusin mahdollistaa saman myös muille, kertoo kohta 20-vuotta täyttävä Kohtamäki.

Leirielämää voi seurata Instagramissa ja Facebookissa hastageilla #kohu2017 ja #hppartio. Tänään perjantaina some täyttyy kuvista hastageilla #globaalikasvatus ja #eirasismille.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.