Maanantai 25.09.2023
Nimipäivät: Kullervo

Tuuli:
 

Kiveä kansalle -kiertue tuo Nummisuutarit Hauholle

Antti Kemppaisen ja Mika Juuselan esittämä Aleksis Kiven klassikkonäytelmä Nummisuutarit kiertää Kanta-Hämeen kylätaloja ja oppilaitoksia Kiveä kansalle -kiertueella. Torstaina 23.11. esitys vierailee Hauholla, Hauhotalossa.

Esko ja Mikko Vilkastus seikkailevat Hauhotalossa. Kuva:

Esko ja Mikko Vilkastus seikkailevat Hauhotalossa 23. marraskuuta. Kuva: Hurja Tuotanto

Näytelmässä Nummisuutarin Esko lähtee hakemaan naapurikylästä itselleen sovittua morsianta. Viinaan menevä Eskon veli Iivari,
lähetetään hakemaan Hämeenlinnasta tarvikkeita tuleviin häihin. Kaikkihan arvaavat, että huonosti käy.

Niin maailma muuttuu Eskoseni. Vai muuttuuko? Aleksis Kiven Nummisuutarit on Suomalaisen näytelmäkirjallisuuden merkkiteos ja kaikkien aikojen suosituin komedia. Edelleen yli 150-vuotias teos on riemukas, puhutteleva, hauska ja sopii suomalaiseen mielenlaatuun kuin nyrkki Eskon silmään.

Esiintyjät pyyhkäisevät pölyt klassikon päältä ja tuovat sen luontevasti tähän päivään. Näyttämölle tuodaan täysin ennennäkemätön versio klassikkoteoksesta. Lavalla on vain kaksi näyttelijää totutun kahdenkymmenen sijaan, joten luvassa on huikeaa fyysistä kahdenmiehenteatteria ja nerokasta esitystaidetta.

Esitys on osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmistoa. Kiertueen mahdollistaa Hämeen Kulttuurirahasto ja Hämeen Liitto. Esityksen paikallinen järjestäjä Hauholla on Hauho-Seura. Osa esityksen lipputuloista sekä puffetin tuotto menevät Hauhon pitäjänhistorian kirjoitustyöhön.

 

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.