Tiistai 28.11.2023
Nimipäivät: Heini, Kaisla

Tuuli:
 

Kesäpuuhaviikolla puuhaillaan yhdessä

Lammin kirjaston kesäpuuhaviikko järjestetään jälleen tänä kesänä kesäloman toisella viikolla. Puuhaviikko järjestetään pääosin vapaaehtoisvoimin. Kesäpuuhaviikko on tarkoitettu alakouluikäisille lapsille, jotka joutuisivat muuten viettämään viikon yksin kotona.

– Kaikilla ei ole mahdollisuutta tai halua lähteä esimerkiksi kesäleirille kauas kotoa. Kaikilla ei myöskään ole mummuja ja pappoja niin lähellä, että isovanhemmista olisi pienille koululaisille seuraa vanhempien vielä työskennellessä koulujen kesäloman aikana, pohti kirjastonhoitaja Päivi Ruuskanen reilu vuosi sitten ja alkoi koota talkooporukkaa Kesäpuuhaviikon järjestelyihin yhdessä äidinkielen lehtori Leija Kuuranhallan kanssa.

Kesäpuuhaviikon draamapajassa rakennetut raketit valmiina lähtöön. Kuva: Lammin kirjasto

Kesäpuuhaviikon draamapajassa rakennetut raketit valmiina lähtöön. Kuva: Lammin kirjasto

Kesäpuuhaviikkoa innostui järjestämään usean vapaaehtoisen joukko. Viikko onnistui yli odotusten ja niinpä se päätettiin järjestää tänäkin vuonna, uudella ohjelmalla.

Kesäpuuhaviikon päivät aloitetaan kello 10 ja kotiinlähdön aika on kahdelta. Lapsille ei ole kirjaston puolesta järjestetty ruokailua, joten aikuisten täytyy antaa eväät mukaan. Hiukan rahaakin voi ottaa mukaan, sillä viikon ajaksi pyritään löytämään pop up -kahvilan pitäjä kirjaston pihamaalle.

Viime vuonna kesäpuuhaviikolla askarreltiin luontoaskarteluja ja vähän muitakin juttuja. Kuva: Lammin kirjasto

Viime vuonna kesäpuuhaviikolla askarreltiin luontoaskarteluja ja vähän muitakin juttuja. Kuva: Lammin kirjasto

Ohjelmassa on ryhmäytymisleikkejä, touhutuntia ja ympäristötaiteen tekemistä kirjaston pihalle. Viikon aikana myös koetaan kielisuihku, vieraillaan paloasemalla, puuhaillaan ulkona ja tehdään traileri keskiviikon traileripajassa.

Lisäksi leivotaan, valmistetaan pinssejä, draamaillaan draamapajassa ja tietenkin satuillaan ja loruillaan tarina- ja sanataidepajassa. Viikko päättyy viime vuotiseen tapaan yhteiseen elokuvaesitykseen ja päätösjuhlaan. Kesäpuuhaviikolle pääsee noin 20 lasta mukaan.

Kesäpuuhaviikon pääorganisaattorit Päivi Ruuskanen ja Leija Kuuranhalla palkittiin tänä keväänä Hämeenlinnan kaupungin kehittäjäpalkinnolla. Hämeenlinnan kaupunki jakaa vuosittain kehittäjäpalkintoja, joiden tarkoituksena on palkita henkilöstöä ryhminä ja yksilöinä hyvin tehdystä työstä, arjen työtä rikastuttavista ja kustannustehokkaista innovaatioista sekä erityisesti yhteisöllisesti toteutetusta hyvästä palvelusta.

Satujoogatunnilla lennettiin Mikä mikä maahan. Kuva: Lammin kirjasto

Satujoogatunnilla lennettiin Mikä mikä maahan. Kuva: Lammin kirjasto

Lisätietoja saa Päivi Ruuskaselta ja hänelle voi ilmoittautua sähköpostitse. Laita sähköpostiin lapsen nimi ja ikä sekä sähköpostiosoite ja puhelinnumero, josta huoltajan tavoittaa. Kerrothan ilmoittautumisen yhteydessä, saako kirjasto julkaista kesäpuuhan yhteydessä lapsestasi otettuja kuvia ja saako kuvan yhteydessä näkyä lapsen nimi.

Susanna Mattila
Lammille.fi

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.