Lauantai 09.12.2023
Nimipäivät: Anna, Anne, Anni, Anu, Anneli

Tuuli:
 

Kausikonsertti kesää odotellessa

Hauhon Musiikkijuhlat halusi muistaa Hahkialan kartanoa ja sen työntekijöitä päärakennuksen satavuotisjuhlan kunniaksi konsertilla. Taiteelliset johtajat Mikko Ivars ja Olli Kilpiö ovat huomanneet, että kartanon henkilökunta kuulee musiikkia lähinnä kerrosten läpi musiikkijuhlien aikaan. Sen verran kiireisenä tapahtuma henkilökuntaa pitää.

Emma Vähälä, Kati Kuusava, Olli Kilpiö, Riitta-Liisa Ristiluoma ja Mikko Ivars esiintyivät Hahkialan kartanossa Hauhon Musiikkijuhlien kausikonsertissa. Kuva: Susanna Mattila

Emma Vähälä, Kati Kuusava, Olli Kilpiö, Riitta-Liisa Ristiluoma ja Mikko Ivars esiintyivät Hahkialan kartanossa Hauhon Musiikkijuhlien kausikonsertissa. Kuva: Susanna Mattila

– Vuosien varrella on nimittäin monesti tullut juteltua heidän kanssaan musiikkiasioistakin, mutta samalla olemme tajunneet että eipä heillä juurikaan ole tilaisuutta konsertteihimme osallistua, Mikko Ivars sanoo.

Kaksikko päätti järjestää henkilökunnalle oman konsertin. Sitä oli kuuntelemassa myös kartanon omistaja, Karl Fazer viime lauantaina. Ivarsin mukana tilaisuus oli mukavan intiimi. Lahjakonsertin ohessa kaksikko päätti tarjota Hauhon Musiikkijuhlien ystäville mahdollisuuden tulla myös konserttiin, kausikonserttiajatuksella.

– Kyselimme kiinnostusta tulla konserttiin sähköpostilla, ja kun sitä löytyi oli mukavasti, päätimme tiedottaa konsertissa laajemminkin. Kokeiluun lähdettiin aajtuksella, että voisiko tällaisia kausikonsertteja järjestää kerran, pari vuodessa, Ivars kertoo.

Ohjelmassa oli musiikkia 1800- ja 2000-luvuilta. Felix Mendelssohnin ja amerikkalaisen Kenji Bunchin jousikvintetot, hyvin erilaiset mutta kumpikin hyvin viihdyttävät omalla tavallaan. Kausikonsertissa esiintyivät Emma Vähälä, Kati Kuusava, Olli Kilpiö, Riitta-Liisa Ristiluoma ja Mikko Ivars.

Hauhon Musiikkijuhlien ohjelma on jo julkistettu, ja se löytyy Musiikkijuhlien nettisivuilta. Lipunmyynti alkaa viikon kuluttua maanantaina.

 

Susanna Mattila
Lammille.fi

 

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.