Torstai 01.06.2023
Nimipäivät: Teemu, Nikodemus
Lammi
Selkeää
4°C
Tuuli: 7 m/s NW
 

Kaupungin johto jatkaa pitäjäkierroksia syksyllä

Hämeenlinnan kaupunginjohto piti keväällä kaksi Kaupunginjohdon iltakahvit – pitäjäkierros -tilaisuutta.  Toukokuun 8. käytiin Hauholla ja 28. toukokuuta Rengossa. Kevään tilaisuudet näyttivät, että tällaisia, epämuodollisempiakin tilaisuuksia tavata kaupunginjohtoa tarvitaan. Tilaisuudet olivat hyvin asiallisia ja rakentavia vaikka myös kritiikkiä esitettiin.

Kaupunginjohdon iltakahvikierros alkoi Hauholta. Kuva: Hämeenlinnan kaupunki

Epäselvyyttä kaupungin ja valtion (Avi, Ely) rooleista ja vastuusta esiintyi jonkin verran. Tilaisuudet toivat herkullisesti esiin eri ihmisten erilaiset tarpeet ja toiveet liittyen kaupungin toimintaan. Moni asia on saatu eteenpäin lopulta ihan helposti ja jatkossakin ideat, ratkaisuehdotukset ja palaute ovat tervetulleita.

Hauholla tuotiin esiin muun muassa Hauhon vesistön vedenkorkeuden sääntely, loma-asuntojen muuttaminen pysyväksi asumiseksi, Hauho-talon tulevaisuus ja vanhan kunnantalon käyttö elinkeinotoimintaan.

Muita käytännön pienempiä ja kaupunkirakenteen toimialaan kuuluvia asioita olivat:

1.       Hauhon uusi venelaituri. Laituri on hyvä, mutta parsien väli on 4 m, joka ei ole pienille veneille hyvä.
2.       Kesätori. Kaavoitus on menossa. Hauholla on nyt iso huoli siitä, ettei suosittua kesätoria pilata rivitalokaavalla tms., joka estää nykyisen kaltaisen kesätorikäytön.
3.       Vanhan raitin siisteys ja risut. Asukkaat ja kesäasukkaat hoitavat talkoilla alueen siisteyden mutta risuille ja ruoholle tulisi osoittaa jokin paikka, minne ne voisi viedä.
4.       Tienvarsikyltit. Mokia ei ole saanut Elyltä lupaa tauluun, koska se tulisi lähelle taajama-merkkiä. Vanhan raitin matkailukyltit on uudistuksen yhteydessä poistettu ja nyt tarvittaisiin ruskeat viitat.
5.       Alvettulan kyläkaupan terassi. Kesällä tosi suosittu paikka, joka vaatii jonkinlaista laajentumismahdollisuutta edes toimiakseen kannattavasti.

Seuraavat kaupunginjohdon iltakahvit nautitaan Lammilla seurakuntatalossa, tiistaina 17.9.2019 klo 17-19 ja Tuuloksessa, Kapakanmäellä, tiistai 1.10.2019 klo 17-19.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.