Sunnuntai 28.05.2023
Nimipäivät: Alma
Lammi
Melkein pilvistä
7°C
Tuuli: 2 m/s SSW
 

Kataloisten kylätalolle uusi keittiö ja ulkovuori

Kataloisilla jaksetaan ahkeroida. Tänä talvena on jatkettu seurantalon kunnostusta. Talolla on kokoontunut koko talven 10–15 hengen talkooporukka kerran viikossa. Joka maanantai talkoolaiset remontoivat taloa vähitellen uuteen kuosiin. Parhaillaan on tekeillä keittiöremontti ja ulkovuorin vaihto.

– Ensimmäisessä vaiheessa ulkovuoraus laitetaan pihan puolelle. Keittiö on purettu kokonaan, siellä meni lattiat uusiksi ja saatiin lahjoituksena keittiön kaapistot. Jatkossa tiskaaminenkin on helpompaa, kun taloon saadaan lämminvesivaraaja, kertoo Maarit Liukkala Kataloisten kyläyhdistyksestä.

Kataloisten seurojentalolla tapahtuu taas. Talkoot maanantaisin ja näytelmäharjoitukset parin viikon välein. Kuva: Titta Malinen

Kataloisten seurantalolla tapahtuu taas. Talkoot maanantaisin ja näytelmäharjoitukset parin viikon välein. Tällä viikolla näytelmäharjoitukset saatiin pitää jo ulkona. Kuva: Titta Malinen

Remontointiin on saatu Linnaseudun kautta rahoitusta Ely-keskukselta. Talkootunteja kertyi edellisissä remonteissa 600, johon Maarit Liukkala arvelee päästävän tänäkin vuonna.

Remontin on tarkoitus valmistua elokuun alkupuolella. Tämän vuoksi perinteisesti heinäkuulla vietetyt kesäjuhlatkin on siirretty reilulla kuukaudella eteenpäin, elokuun 12. päivään.

Kataloilla yhdessä tekeminen sujuu, sillä remonttitalkoiden ohella harjoitellaan kesäjuhlaan ohjelmaa. Luvassa on perinteinen musiikillinen ohjelmanumero ja näytelmä. Tänä vuonna näytelmä on Rosvo Roope. Näytelmään olennaisesti kuuluvaa balladia soittaa näytelmässä Timo Koskinen kitaralla.

Näyttelijäkaarti on koottu tutuista kyläläisistä. Rosvo Roopena näytelmässä häärii Aki Kaivola, kartanonisäntänä itseoikeutetusti Kyösti Koskinen, Maarit Liukkala näyttelee majatalon emäntää ja Titta Malinen Birgittaa. Kaiken kaikkiaan näytelmää on tekemässä 26 hengen joukko, kun soittajat lasketaan mukaan. Näytelmän on ohjannut Rauli Syrjälä, joka myös näyttelee näytelmän Veetin osan.

Kesäjuhlien ohjelma noudattaa tuttua kaavaa. Musiikkiohjelman ja näytelmän jälkeen alkavat kenttäpelit, buffetti- ja makkaranmyynti. Paikalla on taas kirppispöytä ja arvontaa. Kello kahdeksalta alkaen pannaan salin puolella jalalla koreasti, Titta Malinen ja Tuliset tahdit rytmittää.

Susanna Mattila
Lammille.fi

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.