Sunnuntai 04.06.2023
Nimipäivät: Toivo
Lammi
Sadekuuroja
7°C
Tuuli: 4 m/s W
 

Joulukausi avattiin Lammilla tuulisissa tunnelmissa

Lammin Joulukauden avausta vietettiin marraskuun viimeisenä päivänä Lammin kirkonkylällä varsin tuulisessa ja vilakassa säässä, mutta kylmyys ei tällä kertaa karkottanut yleisöä. Kun päivä alkoi tummentua keräsi Joulutori mukavasti väkeä Lammin Säästökarien ja Lammin Kopin edustalle. Partiolaiset virittivät nuotion lettujen paistamista varten. Nuotion lämmössä olikin hyvä tankata lämpöä kylmyyttä vastaan ja letut maistuivat.

Lammin Evonkävijöiden nuotiolla paistettiin lettuja. Kuva: Susanna Mattila

Joulukauden avaukseen kuuluivat perinteiset elementit: tonttuparaati, joulupuuro, Joulupukki ja ilotulitus. Lammin Kopilla julkistettiin Vuoden lammilainen 2018 -valinta ja uudistunut Kotiseutulehti. Arvonimen pokkasi kiitoksena 28 vuoden läsnäolosta lammilaisten tapahtumien kestotalkoolainen ja Lammin maisemien ikuistaja, Matti Siivonen. Siivonen on myös Kotiseutulehden toimituksunnan jäsen.

Lapsilta oli unohtua koko joulupuuron syöminen, kun Joulupukki saapui paikalle karkkikoreineen. Kuva: Susanna Mattila

Myllyn kupin ja kakun keittämää joulupuuroa oli jakamassa Lammin Yrittäjien puheenjohtaja, Päivi Kankaanmäki. Puurolle riitti ottajia jopa jonoksi asti.

Vuoden lammilainen 2018 Matti Siivonen sai viirinsä ja kunniakirjansa Lammin Kopilla Lammin Kotiseutulehden julkistamistilaisuudessa. Valinnan julkisti Lammi-viikon ja itsenäisyyspäivän toimikunnan puheenjohtaja, Maarit Liukkala. Kuva: Susanna Mattila

Lukion musikaaliryhmä esiintyi. Tulevan musikaalin nimi on jo julkistettu, se on Iiris – silmästä silmään. Kuva: Susanna Mattila

Tunnelmallisella joulutorilla lelukoju veti lapsia magneetin lailla puoleensa. Kuva: Susanna Mattila

Katso Matti Siivosen valokuvat Lammi-Galleriasta >>

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.