Sunnuntai 01.10.2023
Nimipäivät: Rauno, Rainer, Raine

Tuuli:
 

Itsenäisyyspäivän kunniavartioon etsitään nuoria miehiä Hauholla

Suomen itsenäisyyden 100-vuotispäivänä 6.12.2017 kunnioitetaan sankarivainajia Hauhon sankarihautausmaalla. Jokaisen sankarihaudan luona seisoo kunnianosoituksena haudatun kuolinhetken ikätoveri. Vartijat laskevat jokaiselle haudalle havuseppeleen.

Hauhon sankarihautausmaalla kirkkopihassa on 189 sankarivainajan viimeinen leposija. Jokaiselle haudalle lasketaan itsenäisyyspäivänä havuseppele. Kuva: Jouni Lehtonen

Hauhon sankarihautausmaalla kirkkopihassa on 189 sankarivainajan viimeinen leposija. Jokaiselle haudalle lasketaan itsenäisyyspäivänä havuseppele. Kuva: Jouni Lehtonen

Hauhon kunniavartioon ja seppeleen laskuun haetaan nyt vapaaehtoisia nuoria miehiä. Vartijoiksi toivotaan sankarivainajien sukulaisia sekä myös muita, jotka haluat näin kunnioittaa menneiden polvien työtä ja isänmaan pelastajia.

– Tavoitteena on, että jokaisen Hauhon sankarihaudoissa olevan 189 sankarivainajan haudalla on vastaavan ikäinen mies laskemassa seppeleen. Vaatimuksena iän ja sukupuolen lisäksi on, että vartijalla on siistit hiukset eikä ole partaa, eikä tatuointeja kasvoissa. Vapaaehtoisilla ei tarvitse olla aiempia yhteyksiä Hauholle tai näihin sankarivainajiin, riittää, että haluaa osoittaa näin kunnioituksensa heille, hauholainen hankkeen puuhamies Matti Rantti kertoo.

Hauholla kaatui viime sodissa yli 220 miestä. Kirkkopihan sankarihautausmaa on 189 vainajan viimeinen leposija. Heidän ikäjakaumansa on 17–48 vuoteen. Suurin osa kaatuneista on 20–35-vuotiaita.

Kunniavartioon osallistuvat saavat järjestäjien puolesta lumipuvun, mutta musta päähine, mustat käsineet ja mustat jalkineet, esimerkiksi maihinnousukengät tai talvikengät, on vartioon osallistuvien tuotava itse. Kokoontuminen Hauhon Kirkonkylässä itsenäisyyspäivän aamuna kello 9. Kunniavartio ja seppeleenlasku tapahtuvat jumalanpalveluksen jälkeen noin kello 11 Hauhon kirkkopihassa.

Jokaiselle haudalle tehdään talkoilla havuseppele. Seppeletalkoita Hauholla koordinoi Lions Club Hauho.

Ilmoittautumiset kunniavartioon mahdollisimman pian Matti Ranttille sähköpostitse matti.rantti@mattirantti.fi tai puhelimitse 0400 744 283. Mainitse ilmoittautumisviestissä yhteystietosi, koko nimesi, syntymäaikasi sekä vaatekokosi. Tapahtumasta löytyy tietoa ja ilmoittautumislomake Facebookista: Seppeleen lasku Hauhon kirkolla 2017

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.