Maanantai 21.10.2019
Nimipäivät: Ursula
Lammi
Pilvistä
3°C
Tuuli: 4 m/s PL
 

Hovinkartanon Jugendlinna kahden valokuvaajan silmin

Anita Lehtonen ja Johanna Lyömilä ovat kuvanneet yhden iltapäivän ajan Hauholla sijaitsevan Hovinkartanon Jugendlinnaa ja sen ympäristöä. Kuvista he valitsivat näyttelykokonaisuuden, joka on nyt esillä Valkoinen talo -galleriassa. Ihastus kyseistä Jugendlinnaa kohtaan syntyi aiemmin keväällä kun naiset osallistuivat Hovinkartanossa pidettyyn Hämeenlinnan taideyhdistyksen kokoukseen. Anita Lehtonen ja Johanna Lyömilä ovat Hämeenlinnan kameraseuran jäseniä ja asuvat Hämeenlinnassa.

Hovinkartanon Jugendlinna on innoittanut kahta valokuvaajaa kuvaamaan linnaa ja sen sisustusta sekä ympäristöä. Kuva: Susanna Mattila

Kuvissa näkyy Jugendlinnan alkuperäistä kalustusta ja esineistöä. Monet kuvissa nähtävät kauniit asetelmat ovat Suomen itsenäisyyden 100 juhlavuoden kunniaksi järjestetystä näyttelystä ja kuvataiteilija Irja Rantalan käsialaa. Upeiden kompositioiden lisäksi kuvaajat ovat ikuistaneet erityisesti huoneissa tulvivaa valoa. He ovat saaneet kaapattua pariin kuvaan jopa linnan haamun.

Kumpikin kuvaaja on osallistunut ahkerasti Hämeenlinnan Kameraseuran yhteisnäyttelyihin ja heidän kuviaan on ollut esillä myös yksityisnäyttelyitä. Anita Lehtosen kuvia on ollut esillä kansainvälisissä näyttelyissä erityisesti vuosina 2012 ja 2013. Johanna Lyömilä on ottanut osaa kansainvälisiin valokuvausnäyttelyihin ja saanut hyväksyttyä töitään noin 30 eri maahan yli 500 kertaa. Kansainvälisistä kilpailuista hänen kuviaan on palkittu Suomessa, Makedoniassa, Montonegrossa, Tsekeissä, sekä Bosnia-Herzekovinassa.

Valokuvanäyttely on avoinna heinäkuun ajan Hovinkartanon näyttelyiden aukioloaikoina. Hovinkartanon näyttelytoimintaa pyörittää Sotjalan Kulttuuri- ja perinneyhdistys ry.

Lammille.fi

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.