Perjantai 21.02.2020
Nimipäivät: Keijo
Lammi
Pilvistä
1°C
Tuuli: 8 m/s EEI
 

Historic-kalusto kiinnosti Lammilla

Lammin K-market Mallaksen kauppiaat Suvi Pipatti ja Tuomo Honkanen järjestivät lauantaina sutinaa Lammin keskustaan. Kesäkauden avauksessa maisteltiin grilliherkkuja, Lammin Tikan tikkakisassa tikat lensivät mallikkaasti, ja Kautosen kotieläinpihan pienelle karitsalle mietittiin yhdessä nimeä.

Kauppias Tuomo Honkanen, Kalle Mäkelä ja Anssi Laurell. Kuva: Matti Siivonen

Kauppias Tuomo Honkanen, Anssi Laurell ja Kalle Mäkelä Historic-autoja ihailemassa. Kuva: Matti Siivonen

Osa pihamaasta oli varattu Lahti Historic Rallylle. Esillä oli kalustoa neljän auton verran ja yleisöllä oli mahdollisuus myös istahtaa ohjaajan paikalle ottamaan tuntumaa. Mukana oli niin Historic-ralliautoja, F-ryhmän kalustoa kuin myös uusinta tekniikkaa edustavaa R5-kalustoa. Lahti Historic Rally on EM historic-rallisarjan osakilpailu, ja sen yhteydessä ajetaan kansallinen rallikilpailu Lammi-ralli.

Kansallisen rallin konsepti on uudistettu täysin. Kansallisen rallin historic-luokissa kilpaillaan Historic Rally Trophy -osakilpailujen tapaan kansallisten lisenssi- ja tekniikkasääntöjen mukaisesti.

Alex Kivi ja Kaarlo Laurell ottivat tuntumaa historic-auton hallintalaitteisiin. Kuva: Matti Siivonen

Alex Kivi ja Kaarlo Laurell ottivat tuntumaa historic-auton hallintalaitteisiin. Kuva: Matti Siivonen

Kilpailun luokkajako on suunniteltu siten, että kilpaileminen on mahdollista joko yksi- tai kaksipäiväisesti. Tällä konseptilla pyrimme tarjoamaan kattavat mahdollisuudet kotimaisille historic- kuin muillekin rallikuljettajille osallistua kilpailuun. Kilpailuaikataulu mahdollistaa niille kansallisen rallin historic-kilpailijoille, jotka haluavat osallistua kilpailuun vain yksipäiväisesti, osallistumisen myös ilman yöpymistä kilpailupaikkakunnalla. Kilpailulla on myöskin NEAFP-status (National event with authorised foreign participation)

Kilpailureitti luokille jotka kilpailevat kaksipäiväisesti, pe-la 10.8.-11.8.2018, on 630 km; sisältäen 12 erikoiskoetta, yhteispituus 161 km.

Kilpailuluokat jotka ajavat yksipäiväisesti la 11.8.2018, reitin kokonaispituus n.296 km; sisältäen 6 erikoiskoetta, yhteispituus n. 85 km.

Jukka Vihtalahti ja Juha Koskinen esittelivät autoja yleisölle. Kuva: Matti Siivonen

Jukka Vihtalahti ja Juha Koskinen esittelivät autoja yleisölle. Kuva: Matti Siivonen

Kansallisessa rallissa luokat historic-autoille ja nykyautoille; naisille, nuorille, F-ryhmäläisille, 4-vetoautoille yms.. Nykyautoille tarjolla kattavasti ennakkotutustuvat luokat (pe-la 10.8.-11.8.2018). Kansalliset luokat starttaavat KV-kilpailun perään.

Moni historic-kilpa-auto on ollut vuosia levossa. Kilpailun järjestäjä, Lahti Historic Rally ry, haluaa houkutella aiemmin kilpareiteillä nähtyjä autoja takaisin harrastuksen pariin. Kannustimena kilpailun järjestäjä tarjoaa alennetun ilmoittautumismaksun kaksipäiväiseen kilpailuun niille historic-autoille, joilla on viimeksi kilpailu vuonna 2014 tai aiemmin.

Kansallisen rallin säännöt julkaistaan 15.6.2018.

Lammi-ralli ja Lahti Historic Rally ajetaan 10.–11. elokuuta. Kuva: Matti Siivonen

Lammi-ralli ja Lahti Historic Rally ajetaan 10.–11. elokuuta. Kuva: Matti Siivonen

Lammille.fi

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.