Maanantai 02.10.2023
Nimipäivät: Valio

Tuuli:
 

Hevidiggareiden taivas aukeaa Hovissa

Ravintola Hovissa aukeaa hevidiggareiden taivas, kun keikalle saapuu SoulHealer. Tyylillisesti SoulHealer kumartaa vahvasti 80-luvun suuntaan ja eräänlaisina esikuvina voikin pitää tuon ajan suuria nimiä kuten esimerkiksi Iron Maidenia, Scorpionsia, Judas Priestiä ja vaikkapa Acceptia. SoulHealer on kajaanilainen vuonna 2009 perustettu perinteistä melodista hevirokkia soittava bändi.

Bändin musiikissa melodiat ja kertosäkeet ovat suuressa roolissa ja kitarat keskiössä. Näillä samoilla ainesosilla osattiin tehdä hienoa musiikkia jo 80-luvulla ja samalla reseptillä omine pikku lisäyksineen SoulHealer jatkaa 2000-luvulla.

SoulHealer nojaa vahvasti 1980-luvun heavy metaliin musiikissan. Kuva: Antti Härkönen

SoulHealer nojaa vahvasti 1980-luvun heavy metaliin musiikissaan. Kuva: Antti Härkönen

– Keikkoja on tehty aktiivisesti heti alusta alkaen ja niitä onkin kertynyt vyölle kotimaassa noin 200 ja ulkomaillakin on käyty festareilla soittamassa useampia kertoja, kertoo Teemu Kuosmanen SoulHealerista.

Debyyttialbumi The Kings Of Bullet Alley ilmestyi vuonna 2011 ja sen jälkeen levyjä on julkaistu kaksi kappaletta: Chasing The Dream 2013 ja Bear The Cross 2014. Kaksi viimeisintä albumia on julkaissut saksalainen levy-yhtiö Pure Legend Records, jonka kanssa SoulHealer solmi maailmanlaajuisen levytyssopimuksen vuonna 2012.

Parhaillaan bändi treenaa uutta materiaalia todennäköisesti vuonna 2018 julkaistavalle uudelle levylle, joka sekin tulee aikanaan ulos Pure Legend Recordsin kautta. Uuden materiaalin sisäänajon ohessa SoulHealer tekee keikkoja sopivassa tahdissa, ettei treenikämppähulluus pääse yllättämään.

SoulHealerissa soittavat kitaristi Teemu Kuosmasen lisäksi Jori Kärki laulu, Lari Lämpsä basso, Timo Immonen rummut ja  JiiPee Haikola kitara.

SoulHealer on keikalla Lammilla Ravintola Hovissa perjantaina 15.9. Bändi toivoo kaikkia alueen hevidiggareita osallistumaan ilonpitoon ja saapumaan paikalle. – Ja nekin, jotka arpovat lähtemisensä kanssa, eivät taatusti tule pettymään, jos keikalle tulevat, Kuosmanen lupaa.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.