Sunnuntai 04.06.2023
Nimipäivät: Toivo
Lammi
Sadekuuroja
7°C
Tuuli: 4 m/s W
 

Heinäkuussa kutsuu Avoimet maatilat

Hämeen oma lähiruokatapahtuma Avoimet maatilat saa taas jatkoa, kun maatilat ympäri Kanta- ja Päijät-Hämettä avaavat ovensa vuoden tauon jälkeen ja kutsuvat kylään 10.7. kello 11-16.  Myös uudistuksia on luvassa, kun vierailukohteiksi kutsutaan mukaan nyt myös muita ruoka-alan toimijoita Kanta- ja Päijät-Hämeen alueelta.

Leivotko Hämeen parasta vehnäleipää, valmistatko maakunnan maittavinta makkaraa, sahtia tai juustoa, onko sinulla maaseudun vetovoimaisin kyläkauppa tai kahvila, joka myy paikallisia herkkuja? Oletko maanviljelijä, ammattikalastaja, puutarhuri tai mylläri ja haluat kertoa toiminnastasi? Löytyykö ravintolastasi sesongin herkkuja paikallisista raaka-aineista valmistettuna? Jos näin, niin tule mukaan tekemään Hämeen omaa lähiruokatapahtumaa. Tapahtuman vierailukohteiksi etsitään maatilojen rinnalle nyt myös muita hämäläisiä ruoka-alan toimijoita.

– Tapahtuman kivijalkana toimii edelleen avoimet maatilat, mutta haluamme tuoda nyt laajemmin esiin myös muuta ruoka-alan osaamista, tuotteita ja tarjontaa – Taste of Häme! Tärkeintä on, että mukaan tulevan kohteen toiminnassa näkyy vahvasti paikallisuus, vastuullisuus ja rakkaus hämäläiseen ruokaan, kertoo Karita Toivanen MTK Hämeen Ruokaviesti -hankkeesta.

Avoimet maatilat – Taste of Häme! -tapahtuma haluaa tarjota vierailleen onnistuneen vierailun hämäläisen ruoan pariin. Onnistuneessa tapahtumassa on sopiva määrä elämystä, hyvää ruokaa ja mielenkiintoista ohjelmaa. Ilman kohteita ei ole onnistunutta tapahtumaa.

– Tapahtuman avulla kohde saa lisänäkyvyyttä omille tuotteilleen ja toiminnalleen, sekä mahdollisuuden myydä tuotteitaan suoraan tilalta kuluttajalle. Läpinäkyvyyttä, avoimuutta ja tietoa lisäämällä voimme saada myös hämäläisen ruoan ja sen tekijöiden arvostusta ja tunnettuutta nostettua, toteaa Karita Toivanen.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.