Lauantai 23.09.2023
Nimipäivät: Mielikki, Miisa, Minja

Tuuli:
 

Heikki Westerlund odottaa hauskaa ja rentoa rallipäivää

Lammilainen Heikki Westerlund on mukana lauantaina ajettavassa Lammin Ikkunat ja Ovet -rallissa. Heikki ajaa jälleen nuotien mukaan, vaikka muutama vuosi menikin nuotittomassa Trophy-luokassa. Tällä kaudella Westerlundin suunnitelmissa onkin ajaa joitakin 2018 HRT:n nuottisarjan osakilpailuja sekä mahdollisia muita valikoituja ralleja. Kartturina jatkaa Hanna Valonen Heinolasta.

Heikki Westerlund ja Opel Manta.

Heikki Westerlund ja Opel Manta.

– Viime vuonna tuli 40 vuotta täyteen tätä harrrastusta ja vielä jatketaan nautiskellen ajamisesta ilman erityisempiä tulostavoitteita. Monenlaisia reissuja mahtuu näihin vuosiin. Silloin kun ralliharrastukseni alkoi elettiin joulukuuta vuonna 1977 ja kisa oli Kaloppi-ralli Lopella. Autona oli Skoda S100 ryhmän 1-vireisenä ja kartturinani oli Tuomisen Timppa, Westerlund kertoo kisatiedotteessaan.

Sarjan 1. osakilpailu Lammin Ikkunat ja Ovet-ralli ajetaan tulevana lauantaina 20. päivä Lammin ympäristössä.

Auton huollosta ja ylläpidosta vastaa totuttuun tapaan hyvä ystäväni Mäkelän Kake Kylmäkoskella ja kisareissuissa huollossamme on mukana kokenut mekaanikko Toni Pehkonen.

Ralliluokissa on mukana 158 autokuntaa ja tasanopeusluokassakin starttaa 20 paria. Nuottiluokan autot lähtevät reitille Historic Trophy luokkien jälkeen. Westerlundin lähtönumero on 85.

Rallin osallistujalista löytyy täältä. Reittiin ennakkotutustuminen on tänään perjantaina klo 9–16 välisenä aikana.

Kilpailukeskuksena toimii Konnarin koulu, mutta kilpailun lähtö tapahtuu Lammin keskustasta Lammin S-marketin piha-alueelta ralliluokkien osalta klo 11.01 alkaen.

Kilpailun kokonaispituus on noin 163 kilometriä, josta erikoiskokeita ajetaan viisi, pituudeltaan yhteensä noin 67 kilometriä. Kilpailussa on huoltovapaa tauko kolmen ajetun ek:n jälkeen kilpailukeskuksessa, alkaen noin klo 13.10. Maaliin ensimmäisiä ralliluokkien autoja odotellaan noin klo 16.13.

– Autoa olemme lumilla jo hieman kokeilleet ja kaiken pitäisikin olla lauantaina kunnossa. Me odotamme hauskaa ja rentoa kisapäivää. Tulostavoitteita emme ole asettaneet, emme sitten niin minkäänlaisia. Kovia ovat kaikki kilpakumppanimme täällä niin nopeudeltaan kuin kalustoltaankin.  Pääasia että pääsee harrastamaan ja laskemaan pitkää luisua…

Kilpailun aikana On Line -tulosseura löytyy näiltä sivuilta >>

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.