Sunnuntai 04.06.2023
Nimipäivät: Toivo
Lammi
Pilvistä
6°C
Tuuli: 4 m/s W
 

Hauhon musiikkijuhlien juhlavuoden tapahtumat alkavat ensi viikolla

Hauhon musiikkijuhlien juhlavuoden tapahtumat alkavat ensi viikolla.

Heinäkuun 7.-9. päivänä kuullaan jälleen Hauholla, Hattulassa ja Rengossa 20-vuotiaaksi kypsyneen festivaalin konsertteja. Kahdesta konserteista voi nauttia myös internetin välityksellä.

Hauhon musiikkijuhlat aloittaa kesäisen tapahtumaviikkonsa Rengon Pyhän Jaakon kirkosta. Keskiviikkona kello 19 lavalla on Nuori Taiteilija 2021 joka tänä vuonna on Briosa-jousikvartetti, ohjelmassaan Jaakko Kuusiston, Sergei Prokofjevin ja Edvard Griegin jousikvartettoja.

Hattulan kirkossa torstaina 8.7. kello 19 esiintyy festivaalin residenssiyhtye Virtuosi di Kuhmo.

Perjantain 9.7. konsertit on suunniteltu hieman normaaleja lyhyemmiksi ja niitä on kaksin kappalein. Tarkoituksena on tarjota mahdollisimman monelle tilaisuus nauttia kiinnostavasta instrumentista huipputason muusikoiden käsissä.

Kello 18 ja 20 konsertoi Hauhon kirkossa saksofonikvartetti Aava. Itse yhtye on vielä suhteellisen tuore, mutta sen jäsenet Joonatan Rautiola, Samu Metsänen, Kalle Oittinen ja Eero Saunamäki ovat varmasti tuttuja musiikin ystäville eri yhteyksistä.

Heinäkuun konsertteihin on vapaa pääsy, ennakkoilmoittautuminen festivaalin sivujen kautta on kuitenkin erittäin toivottavaa. Sivuilta voi myös hankkia etukäteen käsiohjelman, niitä myydään myös ovilla.

Viime vuoden konserttitaltioinneista saatu positiivinen palaute rohkaisi järjestäjät tänäkin vuonna tarjoamaan mahdollisuuden konserteista nauttimiseen kotoa käsin. Briosa-jousikvartetin ja Virtuosi di Kuhmon konsertit voi katsoa festivaalin verkkosivujen kautta 10.7. ja 11.7. kello 19.

Hauhon musiikkijuhlat jatkaa juhlavuoden viettoa 29.8. ja 25.9. Hauhon kirkossa  järjestettävillä konserteilla. Esiintyjät ja ohjelmisto julkaistaan festivaaliviikon loppupuolella.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.